Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
14. 3. 2016,
15.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Športni Avtomoto Porsche

Ponedeljek, 14. 3. 2016, 15.39

6 let, 6 mesecev

Porsche macan – drugi novodobni porsche s štirimi turbovalji

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Porsche je zdaj tudi za svojega kompaktnega športnega terenca pripravili nov dvolitrski turbobencinski motor. 252 "konjev" iz štirih valjev in dobrih 55 tisočakov za vstop v Porschejev svet SUV.

Po pol stoletja se v porscheje vračajo štirivaljniki

 | Foto: Že pri predstavitvi modela 718 boxster smo zapisali, da je vest iz Zuffenhausna običajna in ni nova, a za marsikoga pregrešna, da so ob prenovi tretji generaciji boxsterja namenili štirivaljni turbomotor. Podobna vest zdaj prihaja tudi iz Leipziga, kjer delajo macana. Tudi ta kompaktni SUV bo dobil nov vstopni model, ki ga bo poganjal dvolitrski vrstni prisilno polnjeni motor z močjo 185 kilovatov (252 "konjev").

Dva valja manj ne pomenita, da bo vstopni macan podhranjen, saj Porsche obljublja, da gre za stroj, prilagojen športnemu avtomobilu razreda SUV in ne športnemu terencu. Z opcijskim paketom sport chrono, ki pri tej znamki tudi v drugih modelih služi kot osrednji ojačevalec vozniške ostrine, je macan hitrost sto kilometrov na uro zmožen doseči v 6,5 sekunde. Brez tega paketa in ob serijskem menjalniku z dvojno sklopko (PDK) je pospešek dve desetinki sekunde počasnejši (6,7 sekunde).

Poleg prožnosti novega motorja – največji navor 370 njutonmetrov je na voljo od 1.600 do 4.500 vrtljajev v minuti – inženirji izpostavljajo še energijsko učinkovitost. Glede na svoje meritve (NEVC) obljubljajo porabo med 7,2 in 7,4 litri goriva na sto kilometrov. Seveda je to teorija, ki bo v veliki meri odvisna od teže voznikove desnice.

Macan z novim motorjem je hkrati tudi najlažji Porschejev SUV. Tehta 1.770 kilogramov. Vizualno se vstopni model macana od svojih zmogljivejših različic loči po matiranih črnih letvicah in črnih zavornih čeljustih pod 18-palčnimi platišči.

 | Foto:

Izkušeni cayenne dobil nov infovmesnik

 | Foto: Z novim modelnim letom pa je osvežen tudi cayenne, izkušeni veteran, prvi SUV z napisom Porsche. Ta gre v korak s časom z novim multimedijskim sistemom PCM (porsche communication management), ki bo serijski za vse različice tega največjega in najtežjega porscheja. Za boljšo povezljivost je njegov sistem dobil tehnologijo, ki govori jezik iPhona, gre seveda za Apple CarPlay.

Dodani so tudi USB-priključki, reža za SD-kartico, sedempalčni zaslon, občutljiv na dotik, zazna približevanje roke in posledično poveča vsebine menija. Navigacija lahko pot prikazuje v 3D-tehnologiji, se odziva na glasovni vnos cilja ter podpira tudi poglede Google Street View in Google Earth (Zemlja).

Vmesnik lahko opravlja funkcijo dostopne točke WLAN, povezljivost s pametnim telefonom pa omogoča, da je s pomočjo funkcije Car Connect (povezava z avtomobilom) mogoče na daljavo krmiliti določene avtomobilske ukaze in preveriti stanje vozila, na primer koliko goriva je še v rezervoarju.

Ne spreglejte