Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Četrtek,
4. 2. 2016,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Opel Terenski Avtomoto Družinski Avtomoto

Četrtek, 4. 2. 2016, 13.03

8 let

Opel mokka X: Opel razkril novo kabino športnega terenca

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Opel je prenovil prikupno mokko. Spremembe karoserije in kabine so očitne, več bo pametne tehnologije, vključno z matričnimi žarometi, dodatek pa je dobilo tudi ime. Mokka je postala mokka X.

Novo ime mokka X za več pustolovskega duha

Celoten sprednji del mokke je spremenjen – žarometi, maska in odbijač so oblikovani drugače –, tako bo tako lažje shajala z drugimi novejšimi ali šele prihajajočimi opli. Spremembe zadka so, če izvzamemo drugačno vsebino luči, zanemarljive.

Šepetajočemu dizlu se pridružuje tudi nov bencinski motor

1,6-litrski dizelski motor, katerega delovanje smo pohvalili že večkrat in ki ponuja 81 ali 100 kilovatov največje moči, bo dobil še Oplovo najsodobnejšo bencinsko tehnologijo – 1,4-litrski turbobencinski motor s 110 kilovati, ki je debitiral v astri. Na voljo bo tudi v povezavi s samodejno prilagodljivim vsekolesnim pogonom. To pomeni, da bo tudi mokka s štirikolesnim pogonom načeloma dvokolesno gnana, a le do trenutka, ko bodo vozne razmere ali vozniški slog to dovoljevali.

Adijo, biksenon, dobrodošel, LED

Opel torej darežljivo ravna tudi z najsodobnejšo tehnologijo, kljub temu pa matrične LED-tehnologije, ki jo lahko doplačajo kupci astre, mokki niso namenili.

Bo pa mali SUV kljub temu lahko svetil s (prilagodljivo) tehniko LED, ki bo omogočala kar devet različnih osvetljevalnih programov, prilagojenih različnim voznim razmeram – na primer vožnji v mestu, po podeželski cesti, v zavojih, med parkiranjem …

Nad prometom in okolico bo bdelo tudi t. i. Oplovo oko (Opel Eye), kamera, ki pomaga vsem ključnim aktivnovarnostnim sistemom – tudi sistemu prepoznavanja prometnih znakov, opozorilniku naleta, opozorilniku za pravilno razdaljo sledenja vozila spredaj in opozorilniku pred nenamerno zapustitvijo voznega pasu.

Ne spreglejte