Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
27. 10. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

2

Natisni članek

Opel

Četrtek, 27. 10. 2016, 9.00

6 let, 6 mesecev

Oplovo veliko razkritje bo na salonu v Ženevi

Opel insignia grand sport – kar do 175 kilogramov lažja #foto

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

2

Opel insignia grand sport | Foto Opel

Foto: Opel

Opel razkriva podatke o razvoju nove generacije svojega največjega modela. Nova insignia bo v imenu dobila še dodatek grand sport, pomembneje pa je to, da so novo generacijo v prid boljšim voznim zmogljivostim in udobju razvili na novi arhitekturi ter po načelih lahke gradnje. To pomeni kar do 175 kilogramov manj za to Oplovo admiralsko ladjo.

Razvoj že prešel v sklepno fazo, kamuflažno folijo bo insigina slekla spomladi v Ženevi

Insignia bo do 175 kilogramov lažja. | Foto: Opel Insignia bo do 175 kilogramov lažja. Foto: Opel Oplovi inženirji končujejo razvoj nove generacije insignie, ki jo bodo premierno predstavili marca prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Ženevi. Kljub kamuflažni foliji pri Oplu razkrivajo nekaj podatkov. Svoj pomemben model srednjega razreda so zgradili po načelih lahke gradnje. Obljubljajo, da so z novo arhitekturo, novimi materiali in veliko napredne tehnologije naredili povsem nov avtomobil. Udobnejši, prostornejši, učinkovitejši in precej lažji ter bolj dinamično oblikovan.

Med ključnimi cilji razvojnih inženirjev je bila zelo pomembna postavka znižanje teže. Če se nova insignia grand sport želi peljati zares dinamično, se je morala otresti kilogramov. V Rüsselsheimu trdijo, da so dosegli cilj zmanjšanja teže in učinkovitejše izrabe prostora. V primerjavi z zdajšnjo insignio naj bi bila insignia grand sport kar do 175 kilogramov lažja.

Opel insignia grand sport je nastala na novi arhitekturi in ima za več kot devet centimetrov daljšo medosno razdaljo. Oblikovalci so opazno skrajšali oba karoserijska previsa in s tem pridobili prostor med osema, hkrati pa ne bistveno povečali skupno dolžino, ki je zrasla le za 5,5 centimetra. V prid dinamični obliki so za centimeter razširili kolotek, tri centimetre nižja strešna linija pa doda bolj športen pridih.  | Foto: Opel Opel insignia grand sport je nastala na novi arhitekturi in ima za več kot devet centimetrov daljšo medosno razdaljo. Oblikovalci so opazno skrajšali oba karoserijska previsa in s tem pridobili prostor med osema, hkrati pa ne bistveno povečali skupno dolžino, ki je zrasla le za 5,5 centimetra. V prid dinamični obliki so za centimeter razširili kolotek, tri centimetre nižja strešna linija pa doda bolj športen pridih. Foto: Opel

Izraža elegantne gene konceptne monze

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu leta 2013 je Opel kot vpogled v prihodnost svojih avtomobilov predstavil študijo monza concept. Ta je bila lahka, športna, varčna in opremljena z novimi tehnologijami povezljivosti. Vse to so oziroma bodo cilji, ki jih Opel namerava uresničiti v vseh svojih novih modelih. | Foto: Opel Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu leta 2013 je Opel kot vpogled v prihodnost svojih avtomobilov predstavil študijo monza concept. Ta je bila lahka, športna, varčna in opremljena z novimi tehnologijami povezljivosti. Vse to so oziroma bodo cilji, ki jih Opel namerava uresničiti v vseh svojih novih modelih. Foto: Opel "Ime opel insignia grand sport pove vse. Odraža učinkovito dinamiko monze concepta ter obenem naš ponos na veličastne Oplove klasike kapitän, admiral in diplomat. Naša prihodnja admiralska ladja predstavlja novo razsežnost – sozvočje elegance, lahkotnosti in športnosti, ki ustvarja ekstremno privlačno kombinacijo," je v svojem slogu povedal izvršni direktor skupine Opel Karl-Thomas Neumann.

Opel tudi z insignio grand sport nadaljuje razvojno strategijo, ki jo je uspešno začrtal z novo astro. Tudi nova generacija Oplovega avtomobila srednjega razreda je zunaj malo večja, a zagotavljajo, da bo prostornejša od trenutne insignie. Opel izpostavlja še inovativne tehnologije, s katerimi ambiciozno napovedujejo nove standarde. Pravijo tudi, da bodo podobno kot pri novi astri ostali načelni in zvesti svoji filozofiji, po kateri morajo biti pri Oplu mobilnost in tehnologije, ki postavljajo nove trende, dostopne širšemu krogu uporabnikov. Insignia grand sport naj bi bila tako ljudska alternativa znatno dražjim avtomobilom.

Ne spreglejte