Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
17. 11. 2016,
9.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Opel grandstand X crossover

Četrtek, 17. 11. 2016, 9.37

6 let, 7 mesecev

Opel grandland X – napoved crossoverja za evropski golfov razred

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Opel bo razširil svojo ponudbo z novim modelom grandland X, ki bo spadal v spodnji srednji avtomobilski razred. Zaradi težav v Rusiji in izstopa Velike Britanije iz Evropske unije Opel letos po oceni svojega predsednika še ne bo dobičkonosen.

Opel je napovedal še svoj tretji crossover. Novi grandland X se bo pridružil že dobro znani mokki X in novemu crosslandu X, ki bo spadal v mokkin dimenzijski razred. | Foto: Opel Opel je napovedal še svoj tretji crossover. Novi grandland X se bo pridružil že dobro znani mokki X in novemu crosslandu X, ki bo spadal v mokkin dimenzijski razred. Foto: Opel

Novi grandland X bo razred večji od crosslanda X in mokke X

Opel napoveduje širitev svoje modelne ponudbe. Pred tedni so z imenom crossland X napovedali svojega majhnega crossoverja, ki bo predvidoma naslednja generacija do zdaj klasično enoprostorsko zasnovane merive, zdaj pa Nemci napovedujejo še model z imenom grandland X. Za oba nova modela so pri Oplu objavili le ime, ne pa tudi fotografije vozila.

Grandland X bo dimenzijsko večji od crosslanda X, ki bo v svojem dimenzijskem razredu dopolnjeval klasičnega športnega terenca mokko X. Grandland X se bo na drugi strani uvrstil razred višje, torej v razred, kjer med kombilimuzinami prevladuje volkswagen golf, med klasičnimi crossoverji pa nissan qashqai.

Crossland X bo na ceste zapeljal v prvi polovici prihodnjega leta, grandland X pa jeseni.

Opel grandland X | Foto: Opel Foto: Opel

Opel letos v Evropi še ne bo dobičkonosen

Opel je v prvem četrtletju prvič po petih letih postal dobičkonosen, so pokazali poslovni rezultati koncerna General Motors. Toda zaradi slabega položaja na trgu v Rusiji, kjer so morali zapreti svojo tovarno, in negativnih vplivov izstopa Velike Britanije iz Evropske unije (na rezultate Opla vpliva tudi njegova britanska sestrska znamka Vauxhall) Opel na letni ravni vendarle še ne bo posloval pozitivno. Taka je zadnja ocena predsednika Opla Karla-Thomasa Neumanna, je poročal nemški poslovni časnik Automobilwoche.

Ne spreglejte