Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
11.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Opel SUV

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 11.47

6 let, 6 mesecev

Napoved novega modela

Opel crossland X – križanec med športnim terencem in enoprostorcem

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Opel crossland X | Foto Opel

Foto: Opel

Opel je razkril ime in značaj svojega novega modela. Crossland X bo združil lastnosti kompaktnega športnega terenca in enoprostorca. Novi križanec bo v osnovni namenjen urbanim kilometrom, a bo v njem tudi nekaj avanturističnih lastnosti. Glede na velikostni razred mokke gre za mešanje genov v smeri dimenzij merive oziroma za crossover konkurenco novemu scenicu.

Logično nadaljevanje z malce več poguma

Opel mokka X | Foto: Jure Gregorčič Opel mokka X Foto: Jure Gregorčič Športni terenci in križanci ali tako imenovani crossover modeli so predvsem bolj praktični, ne ozirajo se na togost klasičnih karoserijskih dimenzij in podobe avtomobilskih segmentov, zato so že od leta 2010 v porastu. V slabih šestih letih se je prodaja športnih oziroma mestnih terencev povečala za petkrat.

Pri Oplu so po uspehu svoje mokke – po evropskih cestah se namreč vozi že več kot 600 tisoč teh Oplovih kompaktnih športnih terencev – zato pripravili logično nadaljevanje črke X, ki označuje novi rod avtomobilskih križancev.

Pri Oplu pravijo, da bo novi model crossland X s podobo in praktičnostjo, ki bo združila kompaktnega športnega terenca in enoprostorca, poskrbel za dodaten zagon v tem segmentu trga in nadaljnjo rast njihovega tržnega deleža v tem vse bolj konkurenčnem in rastočem avtomobilskem razredu.

Urbano vrtnarjenje v avtomobilskem slogu

"Uporabniki si želijo, da bi avtomobili segmenta B (majhni avtomobili, op. p.) izražali več čustev. Z modelom Crossland X izpolnjujemo ta pričakovanja, novinec pa bo prepričal z osupljivim oblikovanjem in prednostmi športnega terenca za urbani življenjski slog – z okretnostjo za mestne vožnje in samozavestjo za dolga potovanja. To je avto za vse, ki želijo tudi v mesto prinesti ščepec podeželskega življenja, ki na svojem balkonu ali terasi gojijo paradižnike in zelišča, obenem pa želijo dovolj prostora za otroke in dobrote, kupljene na svoji najljubši eko tržnici," novinca opisuje prva dama Oplovega trženja Tina Müller.

Ne spreglejte