Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 4. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

MaxxMotion 100plus gorivo OMV Slovenija

Torek, 4. 4. 2017, 13.00

6 let, 8 mesecev

Novo gorivo na bencinskih servisih OMV izpolnjuje najvišje zahteve avtomobilske industrije*

Oglasno sporočilo

Z uvedbo novega goriva najvišje kakovosti OMV postavlja nove standarde kakovosti goriv v Sloveniji.

Generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar je napovedala uvedbo novega goriva najvišje kakovosti na slovenskem trgu. | Foto: Generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar je napovedala uvedbo novega goriva najvišje kakovosti na slovenskem trgu.

  • OMV je danes slovenskemu trgu predstavil novo gorivo OMV MaxxMotion 100plus.
  • OMV MaxxMotion 100plus izpolnjuje standarde najvišje kakovosti, ki so jih določili vodilni proizvajalci avtomobilov in motorjev.
  • Novo gorivo voznikom prinaša tako večjo zmogljivost in daljšo življenjsko dobo motorja kot tudi manj emisij.
  • Novo gorivo MaxxMotion 100plus bo na bencinskih servisih OMV po Sloveniji na voljo v ponedeljek, 3. aprila 2017.

OMV-jev inovacijski oddelek je za potrebe sodobnih tehnologij avtomobilskih motorjev izvedel temeljite raziskave in obsežna testiranja. Rezultat: novo gorivo OMV MaxxMotion 100plus, ki tudi slovenskim voznikom omogoča novo, višjo raven kakovosti. Večja učinkovitost, optimalna funkcionalnost in boljše delovanje motorja so zgolj ključni poudarki novega goriva, ki voznikom omogoča posebno skrb za njihova vozila. Na ta način OMV MaxxMotion 100plus omogoča voznikom, da naredijo nekaj posebnega za svoja vozila in okolje.

"Ponosni smo, da lahko ponudimo nov izdelek, ki tako odlično izpolnjuje vse zahteve moderne tehnologije vozil," je poudarila Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, in dodala: "Neprestano si prizadevamo, da našim uporabnikom zagotavljamo resnično dodano vrednost – za ustrezno kondicijo njihovih vozil ter hkrati njihovo potovalno in vozno izkušnjo."

V želji po doseganju največjih potencialov sodobnih tehnologij, ki se vse pogosteje pojavljajo na slovenskih cestah, se večajo tudi zahteve po kakovosti goriv. Za doseganje tovrstnih zahtev je OMV izenačil razvoj svojih izdelkov z najvišjimi standardi, ki jih opredeljuje komisija listine Worldwide Fuel Charter, sestavljena iz predstavnikov proizvajalcev avtomobilov iz Evrope (ACEA), Združenih držav Amerike (AAM) in Japonske (JAMA) ter proizvajalcev motorjev (EMA). Novo gorivo namreč izpolnjuje daleč najvišjo kakovostno oceno z izpolnjevanjem zahtev 5. kategorije listine Worldwide Fuel Charter. Izpolnjevanje najvišjih zahtev avtomobilske industrije izpostavlja tudi vodilno vlogo OMV pri raziskavah in razvoju tehnologij goriv.

Kakovost goriva igra ključno vlogo pri zagotavljanju optimalnega delovanja avtomobilskih motorjev

Na predstavitvi je tehnične značilnosti novega goriva predstavil vodja razvoja produktov in inovacij v Skupini OMV Nikolai Schubert. | Foto: Na predstavitvi je tehnične značilnosti novega goriva predstavil vodja razvoja produktov in inovacij v Skupini OMV Nikolai Schubert. Novo gorivo povečuje učinkovitost avtomobilskih motorjev, ob tem pa zagotavlja tudi njihovo optimalno delovanje in življenjsko dobo. "OMV MaxxMotion 100plus omogoča avtomobilskim motorjem tako več moči kot tudi večje pospeške, ob tem pa vsebuje komponente, ki so visoko odporne proti klenkanju, kar prinaša prednosti predvsem pri sodobnih visokozmogljivih avtomobilskih motorjih," pojasnjuje Nikolai Schubert, vodja inovacij in razvoja v OMV.

Boljše delovanje je zgolj ena od prednosti, ki jih OMV MaxxMotion 100plus ponuja vozniku in vozilu. Novo gorivo igra odločilno vlogo pri ohranjanju funkcionalnosti in učinkovitosti sodobnih vozil ter njihovih motorjev. Inovativni dodatki namreč preprečujejo korozijo na delih avtomobilskega motorja in celotnem gorivnem sistemu. Obstoječe usedline so učinkovito odstranjene s sesalnih ventilov. To podaljša življenjsko dobo in učinkovitost avtomobilskih motorjev, kar predstavlja ključno prednost za voznike.

Izpolnjevanje zahtev avtomobilske industrije

Vodilni proizvajalci v avtomobilski industriji izdajajo listino Worldwide Fuel Charter, ki opredeljuje pet kategorij kakovosti goriv, od katerih se vsaka nanaša na specifične komponente in vrednosti. Namen listine je promocija optimalne kakovosti ter doseganje najvišjih zahtev specifikacij goriv izdelovalcev vozil in avtomobilskih motorjev. Kategorija 5 predstavlja najvišji kakovostni razred in je referenčna kategorija, v obliki goriva OMV MaxxMotion 100plus pa je od zdaj na voljo tudi slovenskim voznikom.

"Veliko razvojnih prizadevanj je bilo potrebnih, da smo izpolnili navedene standarde," pravi Vanja Lombar in poudarja: "Na koncu nas zanimajo zgolj naši uporabniki in prednosti, ki jih lahko nov produkt ponudi. Zelo se veselimo in izrekamo dobrodošlico vsem voznikom na naših bencinskih servisih OMV, da sami izkusijo, kako OMV MaxxMotion 100plus zagotavlja najvišjo učinkovitost – od prve kapljice goriva, ki jo natočijo v avtomobil."

Gorivo OMV MaxxMotion 100plus bo v Sloveniji na voljo od ponedeljka, 3. aprila. | Foto: Gorivo OMV MaxxMotion 100plus bo v Sloveniji na voljo od ponedeljka, 3. aprila.

*MaxxMotion 100plus izpolnjuje najvišje zahteve (5. kategorija) WWFC – Worldwide Fuel Charterja. Izboljšana zmogljivost in učinkovitost izgorevanja zaradi visokega števila oktanov (min. 100 RON) vplivata tudi na večjo čistost sesalnih ventilov. Prednosti so odvisne od samega vozila, načina vožnje in tehničnega stanja motorja ter primerljive z gorivi, ki izpolnjujejo minimalne zahteve lokalnega trga glede na EN 228.

OMV Slovenija, d. o. o.

OMV že od leta 1994 svojim gostom ponuja več kot le gorivo. Trgovinske in gastronomske storitve ter tudi ponudba drugih storitev na bencinskih servisih OMV se nenehno razširjajo v skladu z željami in zahtevami gostov. Blagovna znamka VIVA je izoblikovala novo kulturo bencinskega servisa. Odlikujejo jo prvovrstno vzdušje, paleta visokokakovostnih izdelkov in storitveno usmerjeno osebje, ki gostom ponuja prijeten oddih od napornega vsakdana. Poleg sveže pripravljenih prigrizkov in napitkov bencinski servisi OMV s ponudbo VIVA ponujajo številne prodajne in darilne izdelke, na izbranih servisih so na voljo tudi paketne storitve, storitve plačevanja položnic itd. OMV ima več kot 900 bencinskih servisov s ponudbo VIVA v devetih evropskih državah. V Sloveniji je trenutno 36 tovrstnih servisov.

Ne spreglejte