Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
6.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

1

Natisni članek

Terenski Avtomoto Renault

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 6.41

6 let, 7 mesecev

Novi renault koleos: staro ime, nov začetek?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

1

Renault bo na izbrane trge v Evropi že v začetku prihodnjega leta pripeljal novo generacijo koleosa, ki je francoska različica nissana X-traila. Navzven je podoben novemu talismanu, z novimi renaulti si deli večino tehnologije. Evropske koleose bodo izdelovali v Južni Koreji.

Novi SUV, ki je od kadjara daljši za 22 centimetrov

Renault je na avtomobilskem salonu v Pekingu v celoti razkril novega koleosa. Kljub manjši uspešnosti tega modela v preteklosti se pri njegovi novi generaciji, ki v primerjavi s predhodnikom resnično prinaša vozilo povsem nove zasnove, niso odločili za novo ime.

Koleos si bo osnovo prek platforme CMF delil z nissanom X-trailom, a tudi modeli, kot so qashqai ter Renaultova talisman in espace. Avtomobil bo dolg 4,67 metra in bo tako dobrih 22 centimetrov daljši od kadjarja. Medosna razdalja bo znašala 2,71 metra, prtljažnik pa bo imel 624 litrov prostornine.

 | Foto:

Večina tehnologije že znana iz novejših renaultov

Pri Renaultu za svoj novi večji crossover oziroma športni terenec obljubljajo veliko prostornosti v notranjosti, kjer si bo s talismanom in meganom delil tudi nove kakovostnejše materiale, infozabavni sistem R-link druge generacije z velikim pokončnim digitalnim zaslonom in vsemi modernimi varnostno-asistenčnimi sistemi. Na voljo bodo tudi panoramska šipa, ogrevanje volanskega obroča, elektronsko nastavljivi sedeži, vzvratna kamera, vstopanje z brezstičnim ključem in podobni dodatki.

 | Foto:

Dva bencinska in dva dizelska motorja, več različic štirikolesnega pogona

Koleosa bosta poganjala dva dizelska motorja, moč se bo na kolesa (na voljo bo seveda tudi stalni štirikolesni pogon) prenašala prek ročnega šeststopenjskega ali samodejnega menjalnika X-tronic (zasnova CVT). Vozilo bo 21,3 centimetra oddaljeno od tal.

Renault bo novemu SUV namenil dva bencinska in dva dizelska motorja z močjo od 96 do 127 kilovatov, ki jih bodo izbirali glede na posamezni trg. Avtomobile za vse trge z izjemo Kitajske bodo izdelovali v Busanu v Južni Koreji. Že konec letošnjega leta jih bodo začeli prodajati v Avstraliji, Turčiji in v nekaterih državah Bližnjega vzhoda, v Evropo pa prihajajo v začetku prihodnjega leta.

 | Foto:

Več kot tretjino koleosov so do zdaj prodali Kitajcem

Renault je do zdaj prodal več kot 300 tisoč koleosov, od tega več kot 70 odstotkov zunaj Evrope. Na Kitajskem, kjer ima ime koleos večjo veljavo kot v Evropi, so na primer prodali kar 135 tisoč teh vozil. Prodajni cilji za novo generacijo so seveda zelo visoki, saj je bil globalno lani skoraj eden od petih prodanih novih avtomobilov prav športni terenec.

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

Ne spreglejte