Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
10.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Porsche

Torek, 16. 10. 2018, 10.10

5 let, 6 mesecev

Novi porsche, ki prinaša 1.200 zaposlitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Pri Porscheju se pospešeno pripravljajo na začetek proizvodnje električne limuzine taycan. V ta namen bodo v obratu Zuffenhausen zaposlili 1.200 ljudi in zaradi kompleksnosti proizvodnje novega modela popolnoma spremenili dozdajšnji način izdelave avtomobilov.

Porsche bo za izdelavo modela taycan popolnoma spremenil proizvodne navade. | Foto: Porsche Porsche bo za izdelavo modela taycan popolnoma spremenil proizvodne navade. Foto: Porsche

Tovarna znotraj tovarne

Zaradi kompleksnosti proizvodnje in sestave električnega modela taycan bodo v obratu Zuffenhausen naredili tovarno znotraj tovarne. Tradicionalna proizvodnja, kot so jo poznali do zdaj, se umika avtonomnim transportnim sistemom in vzpostavlja neprekinjen proizvodni proces.

Proces prilagodljive proizvodne linije bo Porscheju omogočil fleksibilno in vsestransko proizvodnjo, ki ima hkrati prednosti tradicionalnega načina neprekinjene proizvodnje. Še več, s takšnim načinom bodo v enakem času izboljšali časovne delovne cikle. Celotna proizvodnja modela taycan bo potekala brez ogljičnih izpustov.

Tesla
Avtomoto Porsche proti Tesli: Kdo proda več avtov?
Avtomoto Najbolj vroči porsche ta hip je star 20 let #video
Avtomoto Uradno: Novi porsche bo taycan

Zaposlili bodo 1.200 ljudi

Model taycan bo imel pozitiven učinek tudi na večjo zaposljivost v podjetju. V Zuffenhausnu bodo zaposlili dodatnih 1.200 ljudi, ki bodo izdelovali novi električni model in dvovratni športni avtomobil. S to potezo želijo ustvariti ekipo zanesljivih delavcev, v kateri se bodo prepletali izkušeni zaposleni z novinci.

Nemci bodo v električno mobilnost vložili šest milijard evrov, do leta 2025 pa bo več kot polovica znamkinih modelov elektrificiranih. Kljub ogromnim vložkom pri Porscheju ne odstopajo od začrtane poti – njihovi elektrificirani modeli bodo še vedno prinašali vsaj 15-odstotne donose.

Kdaj bo taycan zapeljal na ceste? Prvi produkcijski primerki naj bi s proizvodne linije zapeljali septembra prihodnje leto, prodaja pa bo stekla kmalu za tem.

Taycan bo na ceste zapeljal jeseni prihodnje leto. | Foto: Porsche Taycan bo na ceste zapeljal jeseni prihodnje leto. Foto: Porsche

Ne spreglejte