Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
13. 6. 2017,
7.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,33

2

Natisni članek

Hyundai

Torek, 13. 6. 2017, 7.20

6 let, 6 mesecev

Novi hyundai kona - nagovor evropskih kupcev z dinamiko in svežino

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,33

2

Hyundai kona | Foto Hyundai

Foto: Hyundai

Hyundai je razkril novi crossover z imenom kona, ki bo na evropske ceste zapeljal v drugi polovici leta.

Nova kona je dolga 4,16 metra, široka 1,8 metra in visoka 1,55 metra.  | Foto: Hyundai Nova kona je dolga 4,16 metra, široka 1,8 metra in visoka 1,55 metra. Foto: Hyundai Kako velik bo novi Hyundaiev avtomobil?

Hyundai se z novim modelom kona med zadnjimi avtomobilskimi znamkami podaja v razred majhnih crossoverjev oziroma mestnih športnih terencev. Nova kona je dolga 4,16 metra, široka 1,8 metra in visoka 1,55 metra. Avtomobil je tako nekoliko daljši in širši od nissana juka, ki je eden najbolje prodajanih in prepoznavnih avtomobilov tega razreda, od juka pa ima kona sedem centimetrov daljšo medosno razdaljo. Obenem ima kona solidnih 17 centimetrov oddaljenosti od tal.

Pomemben avtomobil za evropske cilje Hyundaia

Pri Hyundaiju želijo s kono izpostaviti urbanost in dinamičnost ter predvsem privabiti mlajše kupce. Kona bo umeščena pod santa feja in tucsona in bo predstavljala enega ključnih modelov za cilj korejske znamke, da postanejo do leta 2021 najuspešnejša azijska avtomobilska znamka v Evropi. Avto bo na voljo v desetih barvah, prav tako tudi v dvobarvnih kombinacijah. Za doplačilo bodo na voljo tudi strešni nosilci in kolesa, velika do 18 palcev.

Hyundai bo danes v Milanu pripravil evropsko premiero svojega novega crossoverja. Več o prvih vtisih o avtomobilu, preizkusu notranjosti in zgodbah iz zakulisja si boste lahko na Siol.net prebrali jutri.

Podobno kot novi toyota C-HR tudi hyundai kona stavi na precej dinamične zunanje linije. | Foto: Hyundai Podobno kot novi toyota C-HR tudi hyundai kona stavi na precej dinamične zunanje linije. Foto: Hyundai

Notranjost bo podobna modelu i30

V notranjosti bo imela kona precej skupnih elementov z novo generacijo i30. Na sredinski konzoli bo lahko tudi osempalčni zaslon na dotik, pred voznikom pa nov sistem za projekcijo podatkov o vožnji (head-up display). Podatki se ne bodo prikazovali na vetrobranskem steklu, temveč na večji dvignjeni ploščici na vrhu armaturne plošče. Notranjost bo po napovedih manj drzna od zunanjosti.

Za Evropo dva bencinska in en dizelski motor

Sprva bo kona na voljo le z dvema bencinskima motorjema. To bosta osnovni trivaljni bencinski litrski motor in 1,6-litrski turbomotor, ki bo na voljo v kombinaciji s šeststopenjskim dvosklopčnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Kmalu bo kona v Evropi na voljo tudi z 1,6-litrskim dizelskim motorjem.

V kombinaciji s sedemstopenjskim menjalnikom bo kona omogočala tudi izbiro načina vožnje med normal in sport.

Ne spreglejte