Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
13. 9. 2016,
9.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Avtosalon Pariz 2016 Honda

Torek, 13. 9. 2016, 9.43

6 let, 6 mesecev

Novi honda civic v Parizu: obljubljena športnost in nova motorja

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Honda z deseto generacijo civica obljublja svojo najbolj športno kombilimuzino do zdaj, ki bo dobila tudi nov bencinski in dizelski motor. Avtomobile bodo proizvajali v Angliji, v Evropi pa začeli prodajati prihodnje leto.

Delček zunanjosti nove generacije kombilimuzinskega civica. Honda obljublja najbolj športno izvedbo civica do zdaj. | Foto: Honda Delček zunanjosti nove generacije kombilimuzinskega civica. Honda obljublja najbolj športno izvedbo civica do zdaj. Foto: Honda

Lahko brexit vpliva na evropsko konkurenčnost civica?

Honda je novega civica že začela izvažati v ZDA, uradnih fotografij evropske različice kombilimuzinske in limuzinske izvedbe pa za zdaj še niso objavili. Oblikovne razlike predvidoma ne bodo izdatnejše. Pri Hondi napovedujejo najbolj športno generacijo civica do zdaj.

Za Japonce bo novi civic tudi preizkus napovedanega odhoda Velike Britanije iz Evropske unije, saj avtomobil izdelujejo v Swindonu v Veliki Britaniji. Honda je v to tovarno vložila veliko sredstev, morebitni višji stroški pa bi lahko pod vprašaj postavili tudi cenovno konkurenčnost novega avtomobila za evropski trg.

Honda je nove civice že začela izvažati v ZDA. Oblikovno so podobni evropskim, ki jih bodo uradno predstavili konec meseca na avtomobilskem salonu v Parizu. | Foto: Reuters Honda je nove civice že začela izvažati v ZDA. Oblikovno so podobni evropskim, ki jih bodo uradno predstavili konec meseca na avtomobilskem salonu v Parizu. Foto: Reuters

Novost bosta litrski bencinski in 1,5-litrski dizelski motor

Civic nove generacije bo na voljo z novim trivaljnim litrskim prisilno polnjenim bencinskim motorjem, kar je odgovor na podobno ponudbo tekmecev, kot so opel astra, volkswagen golf in ford focus. Uveljavljenemu 1,6-litrskemu štirivaljnemu dizelskemu motorju se bo pridružil še 1,5-litrski motor.

V Slovenijo najbrž le kombilimuzinski civic

Honda načrtuje letno proizvodnjo 120 tisoč civicov, od katerih jih bodo predvidoma 40 odstotkov izvozili v ZDA. V prvi polovici leta je Honda v Evropi prodala dobrih 24 tisoč civicov. Novega bodo predstavili na avtomobilskem salonu v Parizu, prodaja pa se začne prihodnje leto. V državah, kjer so limuzine bolj priljubljene od kombilimuzin, bodo ponujali tovrstno karoserijsko izvedbo avtomobila.

Ne spreglejte