Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
1. 3. 2016,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Fiat Družinski Avtomoto Avtosalon Ženeva 2016

Torek, 1. 3. 2016, 14.54

8 let

Novi fiat tipo: izzivalec iz Torina lahko s svojimi aduti užene tudi golfa in astro

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Fiat predstavlja kombilimuzinsko in karavansko izvedbo novega tipa, ki stavita na praktičnost in solidno opremljenost za zmerno ceno. Fiat je prodal že 20 tisoč limuzinskih tipov.

Limuzinski fiat tipo je že zgodba o uspehu

Fiat z novo generacijo tipa v Evropi postavlja nove temelje enemu svojih paradnih prodajnih konjev, ki smo ga pred meseci v limuzinski izvedbi že dobro spoznali. Da je tipo vsekakor eden najzanimivejših avtomobilov leta, dokazuje tudi nagrada auto best, ki jo je kot limuzina že prejel. Fiat je za limuzinskega tipa prejel tudi 20 tisoč naročil.

Kombilimuzinski tipo bo dolg in nadpovprečno prostoren

Za Slovenijo bosta seveda bolj zanimivi kombilimuzinska in karavanska izvedba. Oba sta do stebrička C enaka limuzini. Tipo v izvedbi kombilimuzine je dolg 4,37 metra, kar je na primer deset centimetrov več kot razredni prvak volkswagen golf. Karavanski tipo je daljši še za dvajset centimetrov.

Podatki govorijo v prid prostornosti kombilimuzinskega tipa, prostornina njegovega prtljažnika znaša 420 litrov. To je 50 litrov več od opel astre, slovenskega in evropskega avtomobila leta. Pri karavanski izvedbi je prostornina še za 70 litrov večja. Ta ima tudi dvojno dno in lahko pelje do 1,8 metra dolge predmete.

Poudarjena praktičnost za zmerno ceno

Pri Fiatu izpostavljajo praktičnost avtomobila, kar velja tudi za odlagalne površine v notranjosti in za ta razred vozila – tipo se bo postavljal ob bok nizkocenovnežem, kot je na primer škoda rapid – solidno opremo. Tipo bo imel serijsko vgrajeno klimatsko napravo, digitalni radio, povezavo bluetooth in električno pomična stranska ogledala. Dodatki, kot je digitalni vmesnik s sistemom Uconnect, zagotavljajo tudi moderne povezljivostne sisteme za potnike s pametnimi telefoni.

Tipa bosta poganjala 1,4-litrski bencinski motor v atmosfersko in prisilno polnjeni različici, ob tem pa še 1,6-litrski bencinski motor. V ponudbi sta še dva dizelska motorja, in sicer 1,3- in 1,6-litrski motor multijet.

Ne spreglejte