Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
20. 3. 2017,
5.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

1

Natisni članek

Audi Avtosalon Frankfurt 2017

Ponedeljek, 20. 3. 2017, 5.43

6 let, 7 mesecev

Novega audija A8 bodo razkrili julija, ko bo zvezda jesenskega avtosalona v Frankfurtu

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

1

Audi študija prologue novi A8 | Foto Audi

Foto: Audi

Novi audi A8 bo oblikovno drznejši in se bo jasno ločil od preostalih audijev na cestah. V vrh ponudbe poslovnih limuzin bo prinesel tretjo raven vozniške samostojnosti, nove rešitve upravljanja s kretnjami rok in sistem 48-voltne napetosti.

Audi bo novega A8 razkril 11. julija v Barceloni. | Foto: Audi Audi bo novega A8 razkril 11. julija v Barceloni. Foto: Audi Jesen bo v znamenju tekmeca BMW serije 7 in mercedesa razreda S

Audi bo četrto generacijo svojega modela A8, ki za zdaj predstavlja vrh ponudbe avtomobilske znamke iz Ingolstadta, predstavil 11. julija na Audijevem dogodku v Barceloni v Španiji. Tam bo mogoče prvič videti poslovno limuzino najvišjega razreda, ki bo ena glavnih zvezd jesenskega avtomobilskega salona v Frankfurtu. Tam se bo audi A8 vendarle pridružil svojima glavnima tekmecema, mercedesu razreda S in BMW-jevi seriji 7.

Popolnoma samostojen v prometni gneči do hitrosti 60 kilometrov na uro

Novi A8 bo dobil najnovejšo Audijevo tehnologijo, obenem pa bo, zahvaljujoč platformi MLB evo, lažji od predhodnika. Predstavljal bo vrh serijske ponudbe sistemov, ki omogočajo samodejno vožnjo. Tako bo z nadgrajenim sistemom "jam assist" znal v prometnih zastojih oziroma gneči popolnoma samodejno voziti pri hitrostih do 60 kilometrov na uro. Po za zdaj sicer še neuradnih napovedih bo A8 znal voziti samodejno iz vidika tretje stopnje avtomobilske avtonomnosti.

Avtomobil bo predvidoma dobil še tretji digitalni zaslon pod sredinsko konzolo. | Foto: Audi Avtomobil bo predvidoma dobil še tretji digitalni zaslon pod sredinsko konzolo. Foto: Audi

Navzven drzen, v notranjosti poln napredne digitalne tehnologije

V notranjosti bodo pri Audiju predstavili novo generacijo upravljanja vozila s kretnjami rok. S temi bodo vozniki A8 prilagajali temperaturo, odgovarjali na telefonske klice in podobno. Avtomobil bo predvidoma prinesel tudi novo generacijo digitalne zasnove armaturne plošče in dveh dodatnih digitalnih zaslonov. Z vgrajenim sistemom 48-voltne napetosti bo avtomobil omogočal tudi delovanje na ravnih mehkih hibridov, saj bo za boljšo odzivnost motorja v nizkih vrtljajih uporabljal električno različico kompresorja.

Veliki adut novega audija A8 bo tudi zunanjost, ki bo po napovedih drznejša in bo elitno limuzino v večji meri ločila od preostalih audijev. Obliko je napovedala že lanska študija prologue, ki je bila plod dela ekipe vodje oblikovanja Marca Lichta.

Ne spreglejte