Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2020,
11.53

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

6

Natisni članek

Hyundai Hyundai i30 hyundai i30 N

Sreda, 26. 2. 2020, 11.53

4 leta, 1 mesec

Predstavitev prenovljenega modela: hyundai i30

Nov obraz in tehnika za napad na VW golfa #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

6

Hyundai i30 facelift | Nov obraz je največja vizualna sprememba, ki jo prinaša prenova. | Foto Hyundai

Nov obraz je največja vizualna sprememba, ki jo prinaša prenova.

Foto: Hyundai

Hyundai tako kot številni drugi proizvajalci svoje novosti razkrije še pred odprtjem avtosalonov. Korejci bodo letos v Ženevo poleg drugih novosti pripeljali prenovljeni i30, ki bo prvič na voljo tudi s športno preobleko N line. Poleg drznejšega videza bo novi i30 na voljo tudi kot blagi hibrid, v notranjosti pa je dobil novo, večjo večopravilno enoto in digitalne merilnike.

Čeprav gre za osvežitev, so pri Hyundaiu kar dodobra spremenili zunanji videz. i30, tekmec VW golfa, opel astre, peugeota 308 in drugih kombilimuzin v tem prodajno še vedno uspešnem razredu, je dobil nov, bolj oster nos. V oči najprej padejo tanjši žarometi z dnevnimi lučmi LED v obliki črke V, masko hladilnika so razširili in okrasili s tridimenzionalnim vzorcem. Bočna linija ostaja nespremenjena, vendar jo popestrijo novi dizajni platišč. Na zadku so spremembe prav tako manjše. Dizajn pri zadnjih lučeh je spremenjen in s svetlobno linijo v obliki črke V spominja na sprednje žaromete.

V notranjosti se najhitreje opazi nove digitalne merilnike in večjo večopravilno enoto. | Foto: Hyundai V notranjosti se najhitreje opazi nove digitalne merilnike in večjo večopravilno enoto. Foto: Hyundai

V notranjosti je dobil nekaj nujnih posodobitev

Lastniki i30 bodo v prenovljenem modelu sicer našli še malenkost drugačne prezračevalne šobe in nove barve oblazinjenja. Malce manj pozorne oči bodo bistveno lažje opazile večjo 10,25-palčno večopravilno enoto, drugačen pa bo tudi pogled na merilnike. Na seznamu dodatne opreme bodo namreč na voljo tudi sedempalčni digitalni merilniki.

Korejci so na seznam novosti dodali še nekaj varnostnih pomagal, ki jih avto v tem razredu nujno potrebuje. i30 bo tako lahko opremljen z aktivnim sistemom za ohranjanje vozila v voznem pasu, sistemom za opozarjanje voznika, da je vozilo spredaj spremenilo vozni pas, in asistentom, ki preprečuje nesreče v kombinaciji s sistemom za mrtvi kot.

Blagi hibrid na seznamu dodatne opreme

Litrski trivaljnik z 88 kilovati bo za doplačilo na voljo tudi z 48-voltnim sistemom blagega hibrida, bistveno bolj pa je zanimiv močnejši, 1,5-litrski turbobencinski motor s 118 kilovati in 48-voltno elektrifikacijo. Ker nekateri še vedno prisegajo na dizelski motor, bo na voljo 1,6-litrski štirivaljnik s 85 in 100 kilovati, oba pa sta prav tako blaga hibrida. V ponudbi še naprej ostaja tudi sedemstopenjski samodejni menjalnik.

Poleg običajnih paketov je prvič za i30 na voljo tudi športno obarvan N line, ki prinaša nekoliko izpiljeno vzmetenje, športne odbijače in malenkostne spremembe v potniški kabini. N line bo na voljo za vse tri karoserijske različice - fastback, petvratno in karavansko.

Paket opreme N line bo na voljo za vse tri karoserijske različice. | Foto: Hyundai Paket opreme N line bo na voljo za vse tri karoserijske različice. Foto: Hyundai

Ne spreglejte