Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Četrtek,
23. 6. 2016,
17.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Natisni članek

Športni Avtomoto Nissan

Četrtek, 23. 6. 2016, 17.51

6 let, 6 mesecev

Dron, ki do sto na uro pospeši v 1,3 sekunde #video

Nissan izdelal dron GT-R – do sto v 1,3 sekunde! #video

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Nissan drone GT-R

Nissan je v sodelovanju s podjetjem Tornado XBlades Racing predstavil nabrito izvedba dirkalnega drona s posebnim aerodinamičnim ohišjem in sposobnostjo pospeševanja do sto kilometrov na uro v manj kot sekundi in pol. Logična posledica? Dirka z nissanom GT-R!

Največja hitrost drona: 184 kilometrov na uro!

Nissan drone GT-R | Foto:

Medtem ko nissana poganja 3,8-litrski prisilno polnjeni šestvaljnik V-oblike, se dron s svojimi štirimi propelerji zanaša na zmožnosti motorja podjetja XNova in ogrodje Sky-Hero.

Medtem ko brneča zverinica hitreje pospešuje, je njena končna hitrost omejena na 184 kilometrov na uro, GT-R pa je sposoben pospešiti daleč onkraj tristotice.

Nissan je za spopad na dirkališču Silverstone postavil posebno, skoraj dvokilometrsko progo. Izkazalo se je, da se avtomobil ni mogel kosati z okretnostjo drona, katerega obračalni krog je le 30-centimetrski. Za primerjavo, GT-R-ov obračalni krog presega enajst metrov. | Foto: Nissan je za spopad na dirkališču Silverstone postavil posebno, skoraj dvokilometrsko progo. Izkazalo se je, da se avtomobil ni mogel kosati z okretnostjo drona, katerega obračalni krog je le 30-centimetrski. Za primerjavo, GT-R-ov obračalni krog presega enajst metrov.

GT-R dron s posebno konfiguracijo, prilagojeno dirkanju, je nastal iz enega samega razloga – da bi lahko sledil Nissanovemu cestnemu izstrelku. Oba stroja v svoj prid izkoriščata kopico dovršenih tehnoloških prijemov, zaradi katerih upravičeno spadata med najhitrejše primerke svoje vrste. | Foto: GT-R dron s posebno konfiguracijo, prilagojeno dirkanju, je nastal iz enega samega razloga – da bi lahko sledil Nissanovemu cestnemu izstrelku. Oba stroja v svoj prid izkoriščata kopico dovršenih tehnoloških prijemov, zaradi katerih upravičeno spadata med najhitrejše primerke svoje vrste.

Ne spreglejte