Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2020,
7.37

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,89

5

Natisni članek

dirkališče FIA karting

Torek, 6. 10. 2020, 7.37

3 leta, 6 mesecev

Svetovno prvenstvo v kartingu

Neverjeten izpad za dosmrtno prepoved dirkanja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,89

5

Čeprav so dirkalniki v formuli 1 in motocikli v MotoGP ta konec tedna počivali, se je v svetu avtošporta vseeno veliko dogajalo. A ves dirkaški konec tedna je zasenčil izbruh Italijana Luce Corberija, ki je kar sredi karting dirke v drugega tekmovalca vrgel odbijač in ga po koncu dirke še fizično napadel. Mednarodna avtomobilistična zveza še ni uradno sporočila, kaj bo storila z dirkačem, a najverjetneje bo imel precej časa za razmišljanje o svojih dejanjih.

Dirka za svetovno prvenstvo v kartingu pod okriljem Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) je potekala na dirkališču South Garda, ki leži tik ob Gardskem jezeru v mestu Lonato v Italiji. Na njej je bil eden izmed tekmovalcev tudi Luca Corberi, lastnik dirkališča pa je njegov oče. A Corberi se ni proslavil s svojim dirkanjem, svet so hitro preplavili posnetki, kako je sredi dirke v sotekmovalca vrgel odbijač, kasneje pa ga z rokoborskim vložkom še fizično napadel.

Izpad za konec njegove kariere

Zakaj je Corberi izgubil živce, za zdaj še ni znano, a očitno je dirko končal predčasno v pesku. To ga je tako ujezilo, da je kar sredi še trajajoče dirke vzel odbijač s svojega poškodovanega gokarta in ga poskušal vreči v mimovozečega sotekmovalca. Mimo njega je nevarno s polno hitrostjo peljalo kar nekaj voznikov, toda očitno je bil napad namenjen le enemu vozniku. K sreči ga je zgrešil, odbijač pa je nato povozil dirkač za njim. Nihče ni bil poškodovan, Corberi pa je za tem zapustil dirkališče.

Video: pretep po dirki

A ne za dolgo, saj je ob še enem izbruhu v boksih po koncu dirke podrl Paola Ippolita. Nanj je planil po rokoborsko, z vso močjo, ga vrgel v steno in kar nekajkrat boksnil v čelado. Pretep so ustavili šele člani ekipe in drugi dirkači. Corberi je bil večkrat prvak v različnih kategorijah v kartingu, bil je serijski zmagovalec na različnih dirkah, s tem izpadom pa si je zagotovo za več let zaprl pot do dirkališč po svetu. Na Facebooku je po poročanju italijanske Gazzete dello Sport objavil opravičilo in napovedal umik iz dirk, a nato objavo odstranil.

Ne spreglejte