Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
18. 7. 2017,
11.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

Ferrari SUV

Torek, 18. 7. 2017, 11.51

6 let, 6 mesecev

Neuradno: Prvi Ferrarijev SUV že leta 2021

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Neuradne govorice prvi Ferrarijev SUV za okrog 300 tisoč evrov napovedujejo za leto 2021, v Maranellu tak avtomobil s petimi vrati za zdaj še odločno zavračajo. Pravijo, da hočejo še naprej izdelovati le resnično športne avtomobile. Se bodo res lahko uprli prodajno mamljivemu avtomobilskemu trendu?

Pri Ferrariju se uradno nočejo oddaljiti od proizvodnje resnično športnih avtomobilov. | Foto: Ferrari Pri Ferrariju se uradno nočejo oddaljiti od proizvodnje resnično športnih avtomobilov. Foto: Ferrari

Športnim terencem so se vdali tudi drugi proizvajalci športnih avtomobilov

Trendovskim športnim terencem so se do zdaj uklonili že skoraj vsi avtomobilski proizvajalci. Ko je Porsche leta 2003 predstavil novi model cayenne – to je bil tudi prvi porsche s štirimi oziroma petimi vrati –, je novica med privrženci znamke povzročila veliko razburjenja. Toda danes športni terenci, poleg cayenna predvsem macan, tvorijo večino rekordne Porschejeve prodaje novih avtomobilov. Športni terenec so izdelali tudi pri Jaguarju, Maseratiju, Lamborghiniju in Bentleyju, razvijajo pa ga tudi pri Rolls-Royceu.

Neuradno: Petvratni športni Ferrarijev crossover prihaja čez štiri leta

Pri Ferrariju takih načrtov za zdaj uradno še nimajo, britanska revija Car Magazine pa tako vozilo iz Maranella napoveduje za leto 2021. To sicer ne bo pravi SUV, temveč bolj športni crossover s petimi vrati. Zadnja vrata bodo najbrž dobro zakrita, da vozilu ne bodo odvzeli športnega pridiha. Po neuradnih napovedih bodo zadnja stranska vrata vpeta zadaj, tako da bo šlo za tako imenovani "samomorilski" tip vrat. Avtomobil bodo izdelali ob novi generaciji ferrarija GTC4 lusso in ferrarija FF, okvirna cena pa bo znašala okrog 300 tisoč evrov.

"Šporni terenci so hitri, a to niso športni avtomobili. Mi izdelujemo športne avtomobile in od tega osrednjega načela se nočemo oddaljiti," je na temo prvega SUV iz Ferrarija za angleški Autocar povedal njihov prodajni direktor Enrico Galliera. Pri Ferrariju so po slovesu predsednika Luce Di Montezemola že povečali svojo letno proizvodnjo vozil in s tem na kocko postavili uveljavljeno ekskluzivnost športnih ferrarijev. Športni terenec bi letno proizvodnjo predvidoma dodatno povečal.

Ne spreglejte