Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
24. 12. 2016,
9.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

1

Natisni članek

Pregled leta 2016

Sobota, 24. 12. 2016, 9.51

6 let, 6 mesecev

Najbolj brane Avtomoto vsebine: nasveti, zimske gume, zanimivosti in osebne zgodbe

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

1

Prometa nesreča | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Od avtomobilskih nasvetov, napovedi novih avtomobilov, osebnih zgodb avtomobilskih navdušencev v Sloveniji, mobilnosti v prihodnosti, električnih avtomobilov do prometne varnosti, lepih deklet in hitrih avtomobilov.

Prevozi po cesti in 10 tisoč metrov nad oblaki

Za uredništvom Avtomoto na Siol.net je zelo raznovrstno in razgibano leto, v katerem smo poskušali našim bralcem ponuditi kar najbolj široke vsebine z vidika mobilnosti, avtomobilov, prometa in tematik, ki jih povezujejo štiri kolesa. Na zgornjem seznamu je le deset najbolj branih prispevkov letošnjega leta, seveda pa je prav, da ob koncu leta izpostavimo še nekatere druge.

Predstavljali smo zanimive posameznike – Gorenjca, ki izdeluje butične izpuhe za športne avtomobile, pa zanesenjake v starih stoenkah in fičkih, pogovarjali smo s slovenskimi piloti na največjih potniških letalih sveta – in poleg bogate zbirke testov in prvih voženj predstavili tudi zgodbe iz sveta mobilnosti, drugačnega pogleda na lastništvo avtomobilov, z dronom smo poleteli nad slovenske prelaze in objekte ter jim pripravili poklon v obliki reportaže, ki si jo zaslužijo.

Video - viadukt Črni Kal kot inženirski in gradbeni presežek

Prometna varnost, lepa dekleta in hitri avtomobili

Odmeven je bil intervju z Igorjem Velovom, direktorjem javne agencije za varnost prometa v Sloveniji. Zadnji dve leti se je število žrtev na slovenskih cestah spet povečalo, tudi letos pa se je na avtocestah zgodilo več odmevnih nesreč. Opozorili smo tudi na nekatere prometne znake v Ljubljani in po naši objavi so pristojni oznake dvakrat popravili.

S fotogalerijo smo predstavljali prikupna dekleta na avtomobilskih salonih v Ženevi in Parizu, pripravili smo več reportaž o uporabi električnega avtomobila v Sloveniji, obiskali smo številne avtomobilske dirke in v hitre športne avtomobile sedli tudi sami.

Na dirkališču v Istanbulu smo vozili porscheja 911 GT3, v Portimau na Portugalskem novega mercedes AMG E63 S s 612 "konji", pustili pa smo se zapeljati s specialko svetovnega prvenstva v relikrosu in na lastni koži občutili pospešek do 100 kilometrov na uro v dobrih dveh sekundah.

Video - Reportaža s prve vožnje toyote hilux po brezpotjih Namibije:

Video - s porschejem 911 GT3 po dirkališču v Istanbulu:

Video - avtomobilski katapult s 600 "konji"

Ne spreglejte