Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
6.00

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Vsebino omogoča Mercedes-Benz Slovenija

Foto: Mercedes-Benz

Natisni članek

Mercedes-Benz razred B avtomobil Mercedes-Benz advertorial

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 6.00

3 mesece, 1 teden

Na slovenske ceste zapeljal najbolj prodajani Mercedes

Vsebino omogoča Mercedes-Benz Slovenija

Foto: Mercedes-Benz

Pri Mercedesu so na novo izumili družinski avtomobil. V slovenske prodajne salone je namreč prišel njihov razred B - dinamičen, udoben in varen kot še nikoli prej. Novi razred B je na voljo že za 25.870 evrov. Preverimo, katere odlike delajo razred B tako poseben.

Mercedes razred B | Foto:

Leto 2018 je bilo v Sloveniji najuspešnejše leto za znamko Mercedes-Benz. Lani je bilo pri nas prvič registriranih 1397 osebnih vozil znamke Mercedes-Benz. Toliko jih ni bilo še nikoli, niti v zlatih letih 2007 in 2008. Glavni prodajni adut je razred B. Ta je v novi generaciji zapeljal na slovenske ceste.

Tretja generacija je z večjimi osnovnimi merami enoprostorec še bolj približala mladim družinam, hkrati pa izboljšala različne uporabnostne elemente.

Razred B je primeren in odprt za vse

V novem razredu B ne obstaja mlado ali staro. Tu obstajata le radovednost in želja po pustolovščinah. Primeren je tako za tiste v najboljših letih kot mlade, aktivne družine, ki so jim pomembna doživetja. Oziroma kot radi rečejo pri proizvajalcu: Mercedes razred B je drugi razlog, zakaj bi imeli družino, hkrati pa je vznemirljivo športen in dinamičen kot še nikoli prej.

Mercedes razred B | Foto:

Avtomobil odlikujejo varnost z najnovejšimi asistenčnimi sistemi, praktičnost, prostornost in čutno oblikovanje, za katero je s pomočjo svojih sodelavcev poskrbel slovenski mojster oblikovanja Robert Lešnik.

Za tiste v najboljših letih je razred B primeren predvsem zaradi višjega položaja, ki omogoča enostaven vstop v vozilo in boljšo preglednost nad prometom. Sedeži, ki se med vožnjo samodejno in brez zaznavanja voznika prilagajajo položaju hrbtenice, pa poskrbijo za razbremenitev mišic in čim boljši položaj sedenja voznika.

Mercedes razred B | Foto:

Slogovno dovršena notranjost z oblikovanjem, ki vas objame

Novi razred B vas sprejme z ambientom, ki je za svoj razred edinstven. Za to poskrbi s kakovostnim oblikovanjem, ki vas objame. Prehodi med armaturno ploščo, sredinsko konzolo in oblogami vrat so oblikovani tekoče. Tako se boste kot potnik v vozilu počutili kot v objemu. Velike površine oken in ozki strešni stebrički ustvarjajo nebeško osvetljen ambient in omogočajo impresivno preglednost v vse smeri.

Sodobni kokpit s širokozaslonskim monitorjem vas sprejme z dvema popolnoma digitalnima prikazovalnikoma, ki sta navdušujoče sestavljena v eno celoto. Nova kombinacija glasovnega upravljanja, zaslona na dotik, polja za upravljanje s prsti in gumbov na dotik v volanu vam poleg tega omogoča še večjo izbiro možnosti upravljanja. Takšno, kot vam najbolj ustreza.

Mercedes razred B | Foto:

Revolucija v potniški kabini

Čas, ki ga preživite za volanom, je vaš čas. Čas za sprostitev. Čas, ko si naberete energije. Predvsem zato, da boste na cilj prispeli varno, a tudi sproščeno.

Tudi in predvsem s tem namenom je voznikov prostor povsem digitaliziran z naprednim inteligentnim in intuitivnim večpredstavnostnim sistemom MBUX, ki z naravnim prepoznavanjem glasu zagotavlja popolnoma novo raven interakcije z vozilom. Tu je vse drugače, a vendar tako zelo domače. Sistem vas razume, prepozna vaše navade in se popolnoma prilagaja vašim potrebam.

Mercedes razred B | Foto:

Vse za varnost

Novega razreda B ni mogoče le povsem intuitivno upravljati, temveč se vam tudi iz dneva v dan bolje prilagaja. Tako si na primer zapomni vašo pot do službe in vam lahko v primeru zastoja samodejno pokaže hitrejšo pot.

Novi razred B vas razbremeni predvsem v stresnih situacijah – v času zgoščenega prometa, na dolgih nočnih vožnjah ali med vožnjo po neznanih poteh. Inteligentni asistenčni sistemi so sicer privzeti iz limuzine razreda S ter omogočajo podporo, razbremenitev in najvišjo stopnjo aktivne varnosti ter zadovoljijo tudi najzahtevnejše voznike. Prvič v zgodovini lahko razred B vozi polavtonomno ter z izboljšanimi sistemi kamer in radarjev predvidi cestne razmere tudi do 500 metrov pred seboj.

Mercedes razred B | Foto:

Za varnejšo nočno vožnjo so lahko vgrajeni žarometi multibeam z 18 posamičnimi LED-diodami, kamera vidi celo do 500 metrov daleč. Mercedes ponuja zanimivo rešitev, ki preprečuje zbijanje kolesarjev z neprevidnim odpiranjem vrat. Funkcija "mrtvi kot" namreč ostane aktivna še tri minute po zaustavitvi delovanja motorja.

Praktičen spremljevalec

Kaj pa prtljažnik? Vanj boste tako lahko spravili vse vrste otroških vozičkov, ravno tako pa je avtomobil primeren za tiste, ki se ukvarjajo z dejavnostmi ali hobiji, ki zahtevajo več prostora v avtomobilu. Udobje in zanesljivost v vožnji skrbita tudi za možnost daljših počitniških voženj z otroki.

Mercedes razred B | Foto:

V novem razredu B se sicer udobno nalaganje začne že z nizkim nakladalnim robom. Prtljažni prostor je mogoče preprosto prilagoditi velikosti vaših načrtov, kajti zadnja sedežna klop je izjemno prilagodljiva: pri naslonjalu lahko nastavite naklon ali pa sedeže ločeno poklopite. Prtljažna vrata je sicer mogoče upravljati z brcanjem v prazno pod zadnjim odbijačem.

Na voljo vam je do 1540 litrov prtljažnega prostora. Zaradi posebej široke odprtine lahko udobno spravite vanj celo večjo, nerodno prtljago.

Naj še omenimo, da se razred B že vozi po slovenskih cestah. V salonih so kupcem na voljo vozila razreda B s tremi dizelskimi in štirimi bencinskimi motorji, kombiniranimi s tremi menjalniki in dvema vrstama pogona.

Ne spreglejte