Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 2. 2020,
11.01

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,44

1

Natisni članek

Jaguar Policija

Sreda, 19. 2. 2020, 11.01

4 leta, 2 meseca

Motor je odletel iz avta: končal je v dnevni sobi hiše #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,44

1

Policija je v mestecu Baton Rouge v ameriški zvezni državi Louisiana lovila voznika v jaguarju XE, ki nikakor ni hotel ustaviti avtomobila. Potem ko je z avtom zapeljal v jarek ob cesti, je voznika vrglo skozi okno, obenem pa je zaradi silovitosti nesreče iz jaguarja odtrgalo tudi motor. Ta je poletel in skozi vhodna vrata bližnje hiše priletel v dnevno sobo.

Motor je ob nesreči odtrgalo iz avta, jaguarjev štirivaljnik je nato poletel skozi vhodna vrata bližnje hiše in končal svojo pot v dnevni sobi. | Foto: Motor je ob nesreči odtrgalo iz avta, jaguarjev štirivaljnik je nato poletel skozi vhodna vrata bližnje hiše in končal svojo pot v dnevni sobi.

Voznik jaguarja iz za zdaj še neznanih razlogov ni hotel ustaviti policijski kontroli in je z brezglavo ter nevarno vožnjo bežal pred policijsko patruljo. Po nekaj prevoženih kilometrih, ob čemer k sreči ni bil poškodovan noben drugi udeleženec v prometu, je izgubil nadzor nad britansko limuzino. Oplazil je nekaj dreves in z močno poškodovanim jaguarjem končal v obcestnem jarku. Pri tem je voznika vrglo iz vozila, hudo poškodovanega in v kritičnem stanju so ga odpeljali v bolnišnico.

Leteči motor je zadel lastnika hiše

Kot so sporočili iz lokalnega gasilskega društva, so odhiteli na kraj nesreče, kjer pa so ugotovili, da intervencija poteka v hiši. Začudeno so opazili, da je skozi vhodna vrata v dnevno sobo izstrelilo štirivaljni jaguarjev motor. Tam je ravno v času nesreče stal lastnik hiše in leteči motor ga je pri tem zadel. Kljub neverjetnemu naključju se ni huje poškodoval, a so ga vseeno odpeljali v bolnišnico na pregled.

So odpovedali nosilci motorja?

Nosilci motorja so v vseh avtomobilih zasnovani tako, da se v primeru nesreče sesedejo in poskrbijo, da motor pade na tla in ne odleti naprej ali nazaj. S tem so poskrbeli, da ta ogromen in predvsem težak kos avtomobila ne poškoduje potnikov v avtu ali drugih udeležencev v prometu. V tem primeru sta morali biti sila in smer trka tako močni, da nosilci svojega dela niso zmogli opraviti pravilno.

Ne spreglejte