Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 6. 2015,
0.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 6. 6. 2015, 0.35

8 let

Mercedes GLE coupe v Sloveniji: zanj vsaj 76 tisočakov, vsi razprodani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Slovenijo je zapeljal mercedes GLE coupe, SUV za vsaj 76.600 evrov. Še pred uradnim prihodom mu je uspelo prepričati 15 kupcev. Pravi tekmec tehnološko naprednega novinca za zdaj le eden.

Impresiven, impozanten, prepričljiv in kar je še teh atraktivnih besed ...

Njegov prihod je bil pričakovan. Mercedesova reakcija na črko X in številko 6 že samozavestno mendra slovenski asfalt. Oznako športni terenec (poudarek na športni) bi lahko zamenjala tudi še primernejša: inteligentni športno-elegantni pol-terenec, pol postavljač.

Ta zadnji del ni žaljivka – GLE coupe je glede na karoserijsko zasnovo in ogromna kolesa (serijsko 20-palčna, doplačilni seznam pa seže do 22 palcev) relativno blizu tlom in njegov videz naj bi bil, glede na prve odzive naključnih mimoidočih, privlačen.

Zagotovo pa je impresiven, impozanten in kar je še teh atraktivnih besed, ki opisujejo njegov pločevinasti stas. Kot običajno, Mercedes ponuja tudi vizualno žlahtnejše, športne AMG pakete. Njegovo obliko je "požegnal" Robert Lešnik.

V njem najnovejša Mercedesova tehnologija

Andrej Bergant, direktor prodaje znamke Mercedes-Benz v Sloveniji, je domačo premiero novinca pospremil z besedami o učinkoviti integraciji vseh najnovejših tehnološko naprednih tehnologij v enem avtomobilu. V tem pogledu GLE coupe zares ponuja vrhunec trenutne aktivno-varnostne ponudbe in drugih sodobnih pomagal, katerih prednost je med drugim tudi homogena povezljivost v iskanju optimalne virtualne varnostne mreže.

Od 76.600 evrov. Najdražja AMG izvedba 100-tisoč evrov dražja

Samodejno prilagodljivi žarometi LED, na primer, svetijo s po 24 aktivnimi diodami (prihajajoči razred E jih bo imel po 84 na žaromet), na voljo je zračno vzmetenje s prilagodljivim uravnavanjem nihanja karoserije v zavojih, sistemi, kot so opozorilnik voznikove utrujenost, samodejno parkiranje, pametni tempomat, opozorilnik pred nenamerno menjavo voznega pasu ali pred vozilom v mrtvem kotu, so le del uveljavljene pametne oborožitve, s katero se v takšni ali drugačni obliki hvalijo tudi pri konkurenčnih znamkah.

Vse razen AMG izvedb so opremljene z novim, 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom 9G-tronic klasične zasnove, tudi štirikolesni pogon je serijski. Pri omenjenih AMG zvereh s 410 oziroma 430 kilovati največje moči za prenos navora skrbi 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko.

Sicer pa motorno paleto sestavlja pet motorjev – poleg dveh AMG osemveljnikov še dva bencinska šestvaljnika z 245 oziroma 270 kilovati (oba trilitrska) in trilitrski dizel s 190 kilovati in 620 njutonmetri največjega navora, s katerim je opremljen tudi najdostopnejši GLE coupe. Cena takšnega je 76.600 evrov. Vrh ponudbe je rezerviran za različico GLE 63 AMG S 4MATIC – stala bo 176.300 evrov.

650 dostopnih litrov prtljažnika

Skladno z dvojnim (morda celo trojnim) značajem so na voljo tudi različni, povedno imenovani vozni programi (comfort, sport, slippery in individual), ki prilagajajo odzivnost krmiljenja, vzmetenja in motorja. Snovalci pa niso zanemarili niti prostorske ponudbe. Prtljažnik razpolaga s 650 litri osnovne prostornine, podrta druga sedežna vrsta jo poveča na 1.720 litrov.

Ne spreglejte