Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 12. 2014,
5.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 12. 2014, 5.54

8 let

Mercedes B je okrepil svoj "slovenski" položaj med srednjimi premium enoprostorci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mercedes je po dobrih treh letih nekoliko pomladil enoprostorskega B-ja. Poleg oblikovnih sprememb je ponudil bogatejše stopnje opreme in izboljšal tako standardno kot tudi opcijsko varnostno opremo.

Vidne spremembe

Maska, spodnji del odbijača in žarometa so elementi, po katerih se "prenovljenec" spredaj razlikuje od predhodnika, na zadku pa je spremenjena oblika izpušnih cevi.

Dvanajst ambientalnih osvetlitev individualizira notranjost, od treh stopenj opreme pa je najatraktivnejša nova AMG line.

Novi osempalčni informacijski prikazovalnik je opcijski, kakor tudi paketi, na primer AMG exclusive ali pa sistem za prostoročni zagon motorja.

Naprednejši sistem za preprečevanje trčenja

Obstoječi sistem za preprečevanje trčenja collision prevention assist so serijsko nadgradili z avtonomnim samodejnim zaviranjem, če voznik ne reagira na nevarnost trčenja. Tudi sistem, ki spremlja zbranost oziroma pozornost voznika, je vgrajen serijsko, s čimer Mercedes poudarja skrb za varnost in primernost vozila za družine z majhnimi otročki.

Razred B je najmočnejši člen

V zadnjih treh letih se je za razred B pri nas odločilo čez tisoč kupcev in ga s tem postavilo na prvo in najpomembnejše mesto med vozili znamke Mercedes. Prenova je po naključju ali pa morda namenoma sovpadla s senzacionalnim prihodom novega razrednega premium tekmeca, saj veste, katerega.

Kje so prednosti zvezde (če so?) pred najbolj neposrednim tekmecem z BMW ledvičkami na nosu?

Sprednji pogon?

S tem imajo pri Mercedesu več izkušenj, predvsem pa zaradi pogona ne predstavljajo nikakršnega šoka (več) med svojimi privrženci. Kaj pa štirikolesni pogon? Mercedes B 4MATIC je že na cesti, čeprav je odgovor x-drive bavarskega "aktivnega tourerja" že napovedan.

Kaj pa elektrika?

B electric drive se tudi že vozi, pri uvozniku si prizadevajo, da bi k nam prišel februarja. Poudarjajo dovolj razvito slovensko infrastrukturo, opogumlja jih zanimanje podjetij (na primer taksidružb) in dejstvo, da obstajajo sredstva za državno subvencioniranje pri nakupu.

Tržna želja: 300 B-jev

Cene posameznih različic so od 300 do 400 evrov višje kot pri predhodniku, kar upravičujejo z bogatejšo opremljenostjo. Takšne, kot so zapisane v naši tabeli, so konkurenčne, poleg tega pa tudi prilagodljive.

Pri uvozniku poudarjajo, da se o ceni posameznega vozila pogovarjajo z vsakim kupcem posebej, sicer pa bi bili zadovoljni, če bi prodajna številka leta 2015 dosegla 300 vozil.

Ne spreglejte