Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
13. 2. 2017,
6.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Avstrija McLaren

Ponedeljek, 13. 2. 2017, 6.42

6 let, 6 mesecev

McLaren izdelavo karbonskih šasij iz Avstrije seli domov v Anglijo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

McLaren svoje športne avtomobile izdeluje s pomočjo karbonskih šasij, ki jih izdelujejo v Salzburgu v Avstriji. Britanci bodo proizvodnjo šasij preselili v Anglijo, kjer bodo v ta namen zgradili novo tovarno in v njej zaposlili 200 ljudi.

Pri McLarnu so začeli serijske športne avtomobile izdelovati leta 2011, od takrat pa so beležili precejšnjo rast prodaje. Samo lani so prodali 3.286 avtomobilov in s tem skoraj podvojili rezultat iz leta 2015. Skoraj tretjino teh vozil so prodali v ZDA. Do leta 2022 želijo izdelati 15 novih avtomobilov, v ta namen pa bodo v razvoj vložili več kot milijardo evrov. | Foto: Mclaren Pri McLarnu so začeli serijske športne avtomobile izdelovati leta 2011, od takrat pa so beležili precejšnjo rast prodaje. Samo lani so prodali 3.286 avtomobilov in s tem skoraj podvojili rezultat iz leta 2015. Skoraj tretjino teh vozil so prodali v ZDA. Do leta 2022 želijo izdelati 15 novih avtomobilov, v ta namen pa bodo v razvoj vložili več kot milijardo evrov. Foto: Mclaren

McLarnov dobavitelj karbonskih šasij je Carbo Tech iz Salzburga

Šasije McLarnovih avtomobilov izdelujejo v Avstriji. To delo so namreč Britanci zaupali podjetju Carbo Tech iz Salzburga, ki ga je leta 1993 ustanovil Karl Wagner. Sprva so se osredotočili na proizvodnjo za motocikle in iz začetnega obsega poslovanja, ko je šasije na 500 kvadratnih metrih izdelovalo pet zaposlenih, hitro rasli.

Že leta 2006 so dobili prva naročila iz avtomobilske industrije. Leta 2003 so začeli serijsko proizvodnjo in takrat so v Salzburgu zaposlovali že več kot sto ljudi. Med odmevnejšimi projekti je bila tudi izdelava šasije iz karbona za dirkalnik formule ena, s katerim sta Sebastien Vettel in Scuderia Toro Rosso leta 2008 zmagala na dirki formule ena v Monzi.

Z angleško tovarno šasij bodo na letni ravni privarčevali skoraj 12 milijonov evrov

McLaren bo zdaj proizvodnjo karbonskih šasij umaknil iz Avstrije in jo preselil nazaj domov v Anglijo. Sami želijo nadzorovati celoten proces proizvodnje dveh ključnih elementov športnih avtomobilov, to sta motor in šasija. Že letos bodo začeli graditi novo tovarno v Sheffieldu na severu Anglije, kjer bo proizvodnja stekla leta 2020. To bo za McLaren prva samostojna tovarna zunaj Wokinga.

Vanjo bodo vložili skoraj 50 milijard britanskih funtov (58,6 milijarde evrov), na letni ravni pa jim bo privarčevala okrog deset milijonov funtov (11,7 milijona evrov). V tej tovarni bodo zaposlili tudi okrog 200 ljudi.

Pri McLarnu poudarjajo, da selitev proizvodnje šasij iz Avstrije v Anglijo ni povezana z izstopom Velike Britanije iz Evropske unije in da so odločitev sprejeli že pred lanskim referendumom.

Ne spreglejte