Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 7. 2020,
4.00

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

7

Natisni članek

ladja jahta

Ponedeljek, 13. 7. 2020, 4.00

3 leta, 9 mesecev

je lastnik ruski milijarder?

Že letos v morju: to je nova jahta presežkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

7

Lurssen opus | Ladjo Opus so izdelovali zadnjih pet let in jo bodo lastniku (neuradno je to ruski milijarder Aleksej Mordašov) dostavili letos. | Foto Lürssen

Ladjo Opus so izdelovali zadnjih pet let in jo bodo lastniku (neuradno je to ruski milijarder Aleksej Mordašov) dostavili letos.

Foto: Lürssen

Priznani nemški proizvajalec Lürssen je pred letom dni osupnil z razkritjem 142-metrske zelo prestižne jahte, ki so jo v teh dneh prvič ujeli v končani podobi. Največjo zasebno jahto v zgodovini podjetja so oblikovali v italijanskem studiu Nuvolari Lenard, na njej pa so poleg dveh pristajališč za helikopter še velikanski bazen, šest krovov in dvajset prestižnih sob, v katerih lahko spi do 36 gostov.

Projekt Redwood, kot je bila kodna oznaka med izdelavo superjahte Opus, so v zadnjih dvanajstih mesecih opremili z zunanjimi elementi, zgradili vseh šest krovov in končali preostala dela. Jahta Opus je tako pred dnevi prvič zaplula in zapeljala iz proizvajalčevega novega, nadgrajenega plavajočega zavetja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The 142m superyacht OPUS (formerly Project Redwood) by Lürssen nearing completion for her delivery later this year. Designed by Nuvolari Lenard she features accommodations for 36 guests in 20 staterooms and a number of high-end features, such as a sports and diving center on the lower deck, a large swimming pool, two superyacht helipads and a fleet of tenders measuring up to 50’.⠀ ⠀ When delivered, OPUS will take her place among the largest superyachts in the world, most likely ranking in the top 15.⠀ ⠀ ⠀ Photos by @tomvanoossanen and @superyachttimes⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #sofloyachting #superyacht #OPUS #launch #lurssen #luerssenyachts #nuvolarilenard #yachtdesign #germanengineering #bremen #bespoke #luxuryyacht #yachting #megayacht #yachtlife #projectopus #yacht #yachtlaunch #billionaire #travel #destination #adventure #engineering #design #architecture

A post shared by S O F L O Y A C H T I N G (@sofloyachting) on

Tako velike še niso izdelali

Lürssen je svetovno znano podjetje, ki ga je leta 1875 ustanovil Friedrich Lürssen in je še danes v družinski lasti. Že od nekdaj izdelujejo prestižne jahte za najbogatejše Zemljane, a jahta Opus bo kljub bogati zgodovini znamke postala njihov največji projekt. Nad celotno izdelavo na željo neznanega lastnika (neuradno si jo je kupil ruski milijarder Aleksej Mordašov) bdijo pri Moran Yacht & Ship. To 142-metrsko lepotico bodo lastniki predali še letos in velja za enega najbolj pričakovanih projektov leta.

Kjer prestiž nima meja

Uradno cena za to jahto velikanko seveda ni znana, a bo lastnik zanjo moral odšteti nekaj sto milijonov evrov. Izdelana bo po najnovejših standardih in merilih, vrednost pa ji še dviguje zunanja podoba, ki so jo zasnovali v slovitem italijanskem studiu Nuvolari Lenard. Na jahti bo poleg velikega, delno pokritega zunanjega bazena še 20 razkošnih kabin in pristajališče za helikopter, ki se ga lahko parkira v pokriti hangar v trupu ladje.

Zaradi izrazite oblike in poudarjenih stranskih lokov so oblikovalci lično skrili vso potrebno komunikacijsko in navigacijsko opremo. S premetenimi rešitvami pa jahta uspešno skriva svojo velikansko bruto maso 9.250 ton.

Na nižjih krovih je še veliki rekreacijski center, ne manjka niti potapljaški center. Po opravljenih zadnjih testih bodo jahto še letos predali lastniku, takrat pa se bo na zemljevid največjih jaht na svetu zasidrala na petnajsto mesto.

Ne spreglejte