Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 12. 2016,
10.08

Osveženo pred

2 meseca

Natisni članek

advertorial Štirikolesni pogon Suzuki

Petek, 23. 12. 2016, 10.08

2 meseca

Ko gre zares, AllGrip omogoča samozavest največjih avanturistov

Ljudem, ki radi aktivno preživljajo prosti čas ali pa preprosto živijo oziroma delajo v bolj odročnih krajih, zahtevni tereni niso tuji. S Suzukijevim naprednim štirikolesnim pogonom AllGrip pa so dobili tudi vrhunskega sopotnika, ki jih bo kot angel varuh varoval pred zdrsi.

Suzuki Vitara je z naprednim AllGrip sistemom kos vsem zasneženim terenom. | Foto: Suzuki Suzuki Vitara je z naprednim AllGrip sistemom kos vsem zasneženim terenom. Foto: Suzuki

Ne glede na to, ali poklic oziroma hobi od nas zahteva posebne vozniške spretnosti, je pametno, da se po nepredvidljivih cestah in ob nemogočih vremenskih razmerah vozimo z avtomobilom, ki mu lahko popolnoma zaupamo. Kadar se znajdemo v nemogočem položaju, ko avtomobila ne moremo elegantno spraviti z blatnega klanca ali zasnežene kolesnice, se s pravim avtomobilom hitro lahko rešimo.

Razvojni inženirji avtomobilske industrije so močno izboljšali običajne štirikolesne pogone, ki so jih uspešno razvijali leta. Zdaj so te tehnologije združili pod eno streho – nastal je napredni, elektronsko voden sistem štirikolesnega pogona AllGrip, ki voznikom Suzukijevih crossoverjev omogoča povsem novo dojemanje najzahtevnejših voznih razmer. Kar naenkrat noben klanec ni več prestrm in nobena, še tako zasnežena cesta preveč spolzka.

Nedostopni kraji z AllGrip sistemom zdaj na dosegu roke

Med vožnjo s pustolovskim terencem SX4 S-Cross lahko izbirate med štirimi voznimi programi. | Foto: Suzuki Med vožnjo s pustolovskim terencem SX4 S-Cross lahko izbirate med štirimi voznimi programi. Foto: Suzuki

Za vožnjo po delikatnih podlagah potrebujemo avtomobil, ki učinkovito kljubuje razmeram na cesti in nam omogoča, da se neustrašno podamo na najbolj nedostopne kraje.

Suzuki je nadgradil svoje uveljavljene tehnologije štirikolesnega pogona na novo raven, ki optimizira stabilnost vozila na različnih voznih podlagah in v različnih vremenskih razmerah.

Novi sistem štirikolesnega pogona AllGrip omogoča štiri načine vožnje: avtomatski 4WD, športni način, način za sneg in blato ter način za sneg in blato z zaporo sredinskega diferenciala.

Kako delujejo vozni programi, s katerimi Suzuki zagotavlja varnost in užitek

suzuki allgrip | Foto: Suzuki Foto: Suzuki

Tudi pri sistemu AllGrip lahko izbiramo med več različicami. Suzuki si prizadeva, da bi vsak voznik lahko izbral takšen štirikolesni pogon, ki bi popolnoma ustrezal njegovemu načinu življenja:

AllGrip Select: vozniku omogoča, da s premikanjem vrtljivega stikala na sredinskem grebenu sam izbira način vožnje. S to različico so opremili Viatro in SX4 S-Cross. Izhodiščni "auto" samodejno, večinoma nezaznavno in glede na potrebe izkorišča zadnji diferencial. Na voljo so še "sport" z aktivnejšim izkoriščanjem razpoložljivega navora in večjo odzivnostjo motorja, "snow" za vožnjo po snegu ali slabše vzdrževanih makadamskih poteh in "lock". Ta na pomoč prikliče neprekinjeno sodelovanje obeh osi.

Samodejni način (AUTO): Daje prednost varčnosti porabe goriva v običajnih voznih pogojih in preklopi na 4WD, ko zazna zdrs.

Športni način (SPORT): Izboljša zmogljivost vozila v ovinkih z dodajanjem navora zadnjim kolesom. Za boljšo odzivnost motorja optimizira razmerje pospeševanje/navor.

Način za sneg (SNOW): Odličen na zasneženih, neasfaltiranih in drugih spolzkih površinah, saj izboljšuje oprijem med pospeševanjem in zagotavlja stabilnost.

Način za sneg in blato z zaporo sredinskega diferenciala (LOCK): Za rešitev vozila iz snega, peska ali blata elektronska zapora diferenciala ne dovoli, da bi se katerokoli kolo zavrtelo "v prazno". Način LOCK samodejno preklopi v način SNOW pri hitrosti nad 60 kilometrov na uro.

AllGrip Pro: z delnim štirikolesnim pogonom z reduktorjem ponuja visoko zmogljivost na gorskih poteh. Z različico AllGrip Pro je opremljen Jimny.

Jimny obvlada vse terene - z delnim štirikolesnim pogonom z reduktorjem ponuja visoko zmogljivost na gorskih poteh. | Foto: Suzuki Jimny obvlada vse terene - z delnim štirikolesnim pogonom z reduktorjem ponuja visoko zmogljivost na gorskih poteh. Foto: Suzuki

AllGrip Auto: primeren je za vsakodnevne vožnje po spolzkih cestah ali po snežnih podlagah. Navor se avtomatično prenese na zadnja kolesa, ko avtomobil zazna drsenje prvih koles. Z različico AllGrip Auto je opremljen novi Ignis.

Suzuki Ignis je primeren za vsakodnevne vožnje po spolzkih cestah ali po snežnih podlagah. Novi Ignis prihaja na slovenski trg v začetku leta 2017. | Foto: Suzuki Suzuki Ignis je primeren za vsakodnevne vožnje po spolzkih cestah ali po snežnih podlagah. Novi Ignis prihaja na slovenski trg v začetku leta 2017. Foto: Suzuki

Ne spreglejte