Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
17. 2. 2024,
22.42

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

Natisni članek

Volvo Kitajska Prodaja avtomobilov Lynk&Co

Sobota, 17. 2. 2024, 22.42

2 meseca, 1 teden

Lynk&Co v Sloveniji

Kitajci pred vrati Slovenije, znane nove podrobnosti

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31
Lynk&Co 02 | Lynk&Co napoveduje širitev modelov. Po prvem 01 bodo sledili še drugi.  | Foto Lynk&Co

Lynk&Co napoveduje širitev modelov. Po prvem 01 bodo sledili še drugi.

Foto: Lynk&Co

Znane so orisi prodajno-servisne mreže kitajske znamke Lynk&Co v Sloveniji, ki na trg najprej prihaja s priključno hibridnim športnim terencem 01. 

Lynk&Co 01 - ta športni terenec bo prvi model znamke na slovenskem trgu. | Foto: Gregor Pavšič Lynk&Co 01 - ta športni terenec bo prvi model znamke na slovenskem trgu. Foto: Gregor Pavšič Pred dnevi smo pisali o načrtih kitajske avtomobilske znamke Lynk&Co, ki sodi pod okvir Geelyja, da uradno vstopi tudi na slovenski avtomobilski trg.

Natančen datum prihoda v Slovenijo za Lynk&Co še ni znan. To se bo zgodilo letos ali v začetku leta 2025. V tem obdobju namreč znamka načrtuje širitev v dvanajst držav jugovzhodne regije. Začeli bodo v Grčiji in Romuniji, ki imata za znamko največji prodajni potencial v regiji. Nato sledijo še Slovenija, Hrvaška, Bolgarija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Severna Makedonija, Kosovo, Albanija in Moldavija.

Lynk&CO
Avtomoto Zapleteno ime, toda Kitajci že letos uradno tudi v Sloveniji #foto
Lynk&Co je osem let stara znamka, ki jo dobro poznajo naši zahodni sosedi Italijani. Kitajci izdelujejo model 01, ki je športni terenec s priključnim hibridom. Lynk&Co je lani v Evropski uniji prodal 22.080 avtomobilov (približno toliko kot Subaru in Jaguar), kažejo podatki analitične družbe JATO Dynamics.

Od svoje ustanovitve leta 2016 je Lynk&Co prodal prvi milijon avtomobilov. Lani so jih globalno prodali 220.250, kar je bilo 22 odstotkov več kot predlani.

Zanimiv podatek: lynk&co 01 je letos po dveh mesecih absolutno najbolje prodajani avtomobil na Nizozemskem.

Avtomobili Lynk&Co prek Volvove prodajno-servisne mreže

Kot so nam sporočili iz podjetja SEEAG, ki bo v tej regiji uvoznik znamke Lynk&Co, bodo v Sloveniji znamko na noge postavili prek obstoječih Volvovih trgovcev. Ti bodo skrbeli tako za prodajne kot poprodajne storitve.

"Začeli bomo z modelom 01 in se širili v skladu s proizvodnim načrtom podjetja ter kasneje, leta 2025, dodajali nove modele. O cenah za slovenski trg je še prezgodaj govoriti. Izkoristili bomo sinergije obstoječe skupine Volvo Car Group v regiji in na trgih jugovzhodne Evrope vzpostavili Lynk&Co kot močno blagovno znamko v okviru portfelja Geely Holding," so še zapisali pri SEEAG.

Volvo ima v Sloveniji pet predstavnikov, od tega tri v Ljubljani ter po enega v Kopru in Mariboru.

Geelyju še Geelyjeva podznamka

Tako se bo v Sloveniji povečalo število kitajskih avtomobilskih znamk. Med temi je tako v Sloveniji kot Evropi za zdaj najuspešnejši MG Motor. Geely je kot eden največjih kitajskih proizvajalcev, ki je tudi lastnik Volva, lani na slovenski trg vstopil prek družbe KMAG – uvoznika znamk Kia in SsangYong in posredno tudi Volvo. 

Ne spreglejte