Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
16. 7. 2015,
9.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Adria Mobil Tina Maze

Četrtek, 16. 7. 2015, 9.10

8 let

Kakšna avtodoma Adrie Mobil bosta vozila Tina Maze in Jakov Fak?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tina Maze in Jakov Fak sta v proizvodnji Adrie Mobil uradno prevzela ključe svojih novih prestižnih avtodomov, ki sta ju dobila v uporabo za eno leto. Cena obeh se giblje okrog 70 tisoč evrov.

Novomeška direktorica verjame, da bo Tina še aktivno smučala

Tina Maze in Jakov Fak sta v enoletno uporabo danes prejela najprestižnejša avtodoma novomeške Adrie Mobil, to sta modela sonic supreme SBC in sonic supreme SL. Adria Mobil se tako poleg vlaganj v kolesarstvo, odbojko in vztrajnostni reli Dakar – tam z avtodomi opremljajo tovarniško ekipo avstrijskega KTM – ob praznovanju svoje petdesetletnice zdaj podaja še v zimske športe.

"Z našima avtodomoma jima bo naslednje leto nekoliko lažje. Tini predvsem pri vzdrževanju fizične pripravljenosti, saj računamo z njeno vrnitvijo med najboljše smučarke sveta, študij in prosti čas, pri Jakovu pa da v novo biatlonsko sezono stopi maksimalno dobro pripravljen," je ob predaji ključev obeh avtodomov povedala Sonja Gole, generalna direktorica Adrie Mobil, ki je poudarila uspeh družbe v tujini in tretje mesto v Evropi novomeškega proizvajalca v svoji panogi.

Oba avtodoma se razlikujeta predvsem pri razporeditvi spalnega dela: Fak ima dve manjši, Tina eno večjo posteljo

"Pri moji odločitvi, da letos prekinem z aktivnimi tekmovanji, je zelo pomembno ohraniti ravnovesje pri vseh vsakodnevnih aktivnostih. To velja tako za moje treninge, vzdrževanje telesne kondicije, študij in prosti čas. Čeprav me vožnja z novim avtodomom še čaka, sem prepričana, da ponuja veliko udobja in praktičnosti. Postal bo moj drugi dom in mi omogočal življenje v gibanju. Je pisan na kožo mojemu življenjskemu slogu. Letos bom imela v njem tudi manj opreme in bo zato več udobja," je povedala Tina Maze.

Njen novi avtodom bo dolg 7,52 metra, Fakov pa 7,4 metra. Oba poganja 2,3-litrski dizelski motor JTD, a ima Jakov moč 96, Tinin pa 109 kilovatov. Razlika med obema je predvsem v razporeditvi spalnega dela, sicer pa imata oba najbogatejšo opremo, ki vključuje tudi integrirano talno ogrevanje Alde.

Fakov z avtodomom najprej na priprave v Avstrijo

"Zdaj imam veliko več časa, zdaj mi uspe celo kaj skuhati. Veselim se, da bom lahko preskusila kuhinjo, ki ima tudi pečico," se je pošalila Mazejeva, ki je na veselje prisotnih zaposlenih neposredno iz proizvodnje tudi odpeljala svoj novi avtodom, ki na trgu stane približno 70 tisoč evrov.

"Moja športna pot je povezana z nenehnimi potovanji iz kraja v kraj in iz ene v drugo državo. Če hočem dosegati vrhunske rezultate, moram biti istočasno mobilen in stoodstotno zbran na zahtevne treninge. Z novim sconicom sem se v zadnjem mesecu že dobro spoznal in tudi naredil prve kilometre. Koristil sem ga med pripravami na Hrvaškem, kjer smo dva tedna živeli v njem. Moja naslednja pot pa me z njim čaka na priprave v Avstrijo v začetku avgusta," je dejal Fak.

Ne spreglejte