Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
5. 4. 2016,
6.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Torek, 5. 4. 2016, 6.17

6 let, 7 mesecev

Je Tesla Motors prejela že več kot 300 tisoč rezervacij za novi model 3?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Tesla Motors je v prvih 72 urah prejela že 276 tisoč rezervacij za novi model 3. Velikega zanimanja za električni avtomobil so veseli tudi pri LG, ki bodo dobavitelj 15-palčnih zaslonov za avtomobil.

V prvih 72 urah prejeli 276 tisoč rezervacij

"Priznam, treba bo premisliti in prevetriti naše načrte glede obsega proizvodnje," je dejal Elon Musk, ki tudi sam ni pričakoval tako velikega zanimanja za svoj novi model 3. Po njegovih besedah ima tovarna v Freemontu kapaciteto proizvodnje 500 tisoč vozil letno.

Že pred uradnim razkritjem so bile pred poslovalnicami Tesle Motors dolge vrste. Še pred objavo prvih podatkov in fotografij so prejeli 115 tisoč rezervacij v višini tisoč evrov, skupna številka pa od takrat le še raste. V prvih 72 urah je Tesla Motors prejela 276 tisoč rezervacij. Število rezervacij je do danes najbrž že preseglo mejo 300 tisoč. Musk bo število naročil po svojih besedah objavil še enkrat.

Muska predlagajo za Nobelovo nagrado za področje ekonomije

Nekaj dni po predstavitvi novega avtomobila se je na internetu pojavila uradna peticija, da bi moral Elon Musk dobiti Nobelovo nagrado za področje ekonomije. Peticijo so predlagatelji že poslali organizacijskemu odboru, ki vsako leto podeli prestižna priznanja. V nekaj dneh je peticijo podpisalo 500 ljudi.

Tako kot model S bo imeli tudi novi model 3 možnost štirikolesnega pogona. | Foto: Tako kot model S bo imeli tudi novi model 3 možnost štirikolesnega pogona.

Model 3 tudi s štirikolesnim pogonom

Čakalne vrste na avtomobil bodo očitno kar dolge. Musk obljublja, da bo kljub visokemu številu rezervacij ta posamezniku lokalno dala prednost pred drugimi. Američan je prek Twitterja potrdil, da bo imel model 3 tudi možnost štirikolesnega pogona oziroma pogonskega sistema z dvema elektromotorjema.

Model 3 tudi odličen posel za LG

Visokega števila naročil so zagotovo veseli pri družbi LG, ki bo Tesli dobavljala 15-palčne zaslone na dotik za novi model 3. LG je vlogo dobavitelja prevzel za zdaj neznanemu proizvajalcu, ki s Teslo sodeluje pri modelih S in X. Za razliko ob obeh je vsaj pri študiji modela 3 zaslon postavljen ležeče in ne več pokončno.

Digitalne zaslone za novi model 3 bo dobavljal LG. | Foto: Digitalne zaslone za novi model 3 bo dobavljal LG.

Ne spreglejte