Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
2. 4. 2017,
6.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

1

Natisni članek

Italija Policija Lamborghini

Nedelja, 2. 4. 2017, 6.30

6 let, 6 mesecev

Italijanski policisti v Bologni dobili novega lamborghini huracana #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

1

Lamborghini huracan policija Italija | Foto Lamborghini

Foto: Lamborghini

Italijanska policija je za patruljiranje po avtocestah v okolici Bologne dobila še drugi lamborghini huracan, ki je namenjen tudi hitrim prevozom človeških organov. Policisti v Rimu so huracana dobili že pred dvema letoma.

Lamborghini je že leta 2015 dodelil posebno različico huracana italijanski avtocestni policiji v Rimu, zdaj pa bodo ta športni avtomobil dobili še njihovi kolegi v Bologni. Poleg klasičnih policijskih nalog je avtomobil namenjen tudi v zdravstvene namene. Z njim pri nujnih presaditvah prevažajo človeške organe in kri.

Policijskega huracana poganja 5,2-litrski motor V10 z močjo 449 kilovatov (610 "konjev") in 560 njutonmetri navora. | Foto: Lamborghini Policijskega huracana poganja 5,2-litrski motor V10 z močjo 449 kilovatov (610 "konjev") in 560 njutonmetri navora. Foto: Lamborghini Policijski avtomobil s končno hitrostjo 346 kilometrov na uro

Policijski huracan je dobil prepoznavno svetlo modro barvo, na bokih pa tudi ozko črto v barvah italijanske trobojnice. Tako kot serijskega tudi policijskega huracana poganja 5,2-litrski motor V10 z močjo 449 kilovatov (610 "konjev") in 560 njutonmetri navora. Moč se prenaša na vsa štiri kolesa. Predstavili so ga leta 2014, ko je zamenjal do takrat prodajno najuspešnejši model gallardo.

Do 100 kilometrov na uro lahko ta huracan pospeši v manj kot treh sekundah, mejo 300 kilometrov na uro pa doseže v slabe pol minute. Najvišja hitrost znaša kar 346 kilometrov na uro.

Hladilnik v sprednjem prtljažnem prostoru, defibrilator za oživljanje …

V avtomobilu je osnovna policijska oprema (policijski radio, prenosni gasilni aparat, držalo za pištolo, prenosni prometni znak za ustavitev prometa …), obenem pa je dobil tudi tablico, snemalno opremo in videokamero za nadzor prometa.

Za učinkovit prevoz organov in krvi ima prtljažni prostor v sprednjem delu huracana hladilni sistem, v avtomobilu pa je ves čas tudi prenosni defibrilator za potrebe oživljanja pri zastojih srca.

Ne spreglejte