Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
16.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hyundai Družinski Avtomoto Terenski Avtomoto garancija advertorial

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 16.54

2 meseca, 1 teden

Hyundai: drznite si odkriti nova obzorja in uživajte v družinskih poteh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Večer ob tabornem ognju, zasnežena alpska dolina, razgled s kraškega roba ali pa fotosafari po sledeh medveda v kočevskem pragozdu. Hyundai s štirikolesnim pogonom razume aktivno družino.

Naj družinske svobode ne omejuje asfalt, onkraj robnikov so spomini še bolj doživeti

Hiter življenjski slog, na tisoče informacij v spletnem nabiralniku in v telefonu, podaljšanje delovnika, pa urnik, ki se šibi pod prezasedenostjo … To je svet, v katerem živimo.

A alternativa vedno obstaja, le drzniti si je treba in se zapeljati proti oddaljenim obzorjem, kjer vse skupaj še vedno ima drugačen, svobodnejši ritem. Svoboda aktivne družine je vrednota, čas, ko se pišejo spomini in tkejo vezi brez slabega občutka brezdelja in brez motečih glasov digitalnega sveta. Preživeti družinski večer ob tabornem ognju pod zvezdnatim nebom, počitnice v prelepem mediteranskem zalivu, kamor je avtomobil sposoben potegniti celo hišo na kolesih, z družino raziskovati stranpoti brez strahu pred tem, da kolesa objameta sneg ali blato, ali če pa pot do oaze miru s sanjskim razgledom vodi prek razritega kolovoza – to niso le nedosegljive sanje.

Hyundai ponuja recept za razgibano družinsko življenje: zanesljive, prostorne, sodobno oblikovane, varčne, varne, tehnično napredne in s prepričljivim štirikolesnim pogonom opremljene športne terence. Pri tem ne gre pozabiti, da so ti na voljo tudi s sedmimi sedeži, prav vsi pa v družinsko garažo poleg vozniške svobode in varnosti prinašajo še do družine prijazen stroškovnik, ki ga s petimi popolnoma brezskrbnimi leti zagotavlja čisto prava tovarniška garancija brez omejitve kilometrov – torej ne glede na to, ali bo družinskih izletov nešteto.

Za vsakogar nekaj

Tako v ponudbi agilnega križanca, priljubljenega segmenta crossoverjev, kot tudi v konkurenci velikega, udobnega in premijsko opremljenega segmenta SUV ima Hyundai slovenskim kupcem kaj pokazati. Dinamični ix35 je tako s podobo, tehniko in dostopnostjo prepričal že več kot četrt milijona zahtevnih evropskih kupcev. Po temeljiti prenovi pa je še toliko bolj suveren tako na cesti kot tudi na podlagah s slabšim oprijemom. Z lučmi v LED-tehniki, novim komunikacijskim sistemom s sedempalčnim zaslonom iz tekočih kristalov TFT suvereno sledi trendom. Kot zanimivost velja omeniti, da njegovo integrirano navigacijsko napravo na uradnem servisu kar štirikrat podatkovno osvežijo povsem brezplačno.

Nenehni razvoj ga dela drugačnega in odgovornega

Hyundai je eden največjih svetovnih avtomobilskih proizvajalcev, ki z nenehnim razvojem in inovacijami skrbi za varnejšo in ekološko odgovorno prihodnost osebnega družinskega prevoza. Avtomobilski križanec, kot je ix35, seveda pooseblja to visoko zavezo k odgovornosti.

Da gre za avtomobil, v katerega so vgrajene najnovejše rešitve in tehnologije, dokazuje tudi na letošnjem ženevskem salonu razstavljeni ix35 s pogonom na gorivne celice.

Njegova kolesa žene elektrika, pridobljena iz vodika, stranski produkt njegovega pogona pa je za okolje popolnoma neškodljiva para oziroma voda.

Santa fe – elegantni in tehnično brezkompromisni kralj odprte ceste

Med velikimi premium predstavniki športnih terencev s svojo podobo, prvovrstno opremo ter zmogljivostmi na asfaltu in stranpoteh izstopa markantni velikan santa fe.

Gre za ikono med športnimi terenci, ki si je svojo nesmrtno slavo cenovno dostopnega in predvsem zelo varnega ter zanesljivega družinskega avtomobila najprej zgradil onstran velike luže. Kalifornijske mamice so bile prve, ki so v njem odkrile vse družinske adute. Seveda je novi santa fe zdaj v mnogo pogledih in prvinah odločno prerasel status uradnega vozila kalifornijskih mamic. Tudi najzahtevnejši evropski kupci zdaj prikimavajo predvsem njegovi elegantni podobi, popolni opremi, ki vsebuje tudi najsodobnejše vozniške asistente, skrbno izbranim materialom in seveda vozni prepričljivosti na vseh podlagah.

Pri tem velikem SUV-predstavniku, ki se brez kančka podcenjevanja lahko kosa tudi z veliko dražjimi premium tekmeci, seveda ne gre pozabiti na posebej sodobno Hyundaievo avtomobilsko doktrino, ki temelji na splošni krepitvi vtisa kakovosti, inženirske natančnosti in tehnične prepričljivosti. Vselej zanesljivi santa fe se namreč odlično počuti v vlogi neutrudnega avtocestnega maratonca, s svojo prilagodljivostjo in sedmimi sedeži pa zna resno konkurirati velikim enoprostorcem ter seveda ustreči veliki družini. Za povrhu pa je s svojo cenovno dostopnostjo, sploh glede na mere, tehniko, uporabljene materiale in globalni ugled, zagotovo tudi resen kandidat za mesto na parkirišču uprave pred poslovno zgradbo.

Gre res za zelo racionalen, odlično opremljen in eleganten avtomobil, ki pa ni okužen s statusom tajkunskih zgodb. Ugled razume v vseh pogledih, kar je danes redka vrlina.

Njegov štirikolesni pogon je predvsem v službi varnosti, a …

… dejstvo, da so ga zasnovali inženirji v tovarni Magna Styer, vsekakor veliko pomeni. V njegovo povsem samodejno delovanje, v katerem se razpoložljiva pogonska moč od stoodstotnega deleža s prvih koles lahko enakovredno razdeli med prvo in zadnjo os, lahko poseže tudi voznik. Ta ima na voljo stikalo lock, s katerim "zaklene" razporeditev razpoložljive pogonske moči v razmerju 50 : 50 med sprednjim in zadnjim kolesnim parom. Zanesljivi izhod v sili deluje do hitrosti 40 kilometrov na uro.

Ta "sredinska zapora" bo ob sistemu za pomoč pri strmih spustih in sistemu za speljevanje v klanec povsem dovolj, da se santa fe nikakor ne bo ustrašil izvoza s kakšnega travnatega parkirišča, ki ga namoči poletna nevihta, pa tudi na površno spluženem klancu ali razritem kolovozu na poti proti planinskemu izhodišču ne bo težav. Prvenstveno pa je ta pogon v službi varnosti, zato je, jasno, aktivno povezan tudi z elektronsko enoto sistema ESC, ki zelo zgledno bdi nad stabilnostjo vozila.

Ne spreglejte