Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2015,
14.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hidria

Sreda, 1. 4. 2015, 14.20

8 let

Hidria s sistemom hladnega vžiga dizelskega motorja do več kot 110 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Spodnjeidrijska Hidria je po večletnem razvoju inovativnega sistema za hladen vžig dizelskega motorja s senzoriko tlaka dobila tudi tržno potrditev za eno svojih pomembnejših inovacij.

S pogodbami za sistem, ki so vredne več kot 110 milijonov evrov in največje v družbi do zdaj, bo Hidria pokrivala več kot 30 odstotkov svetovne proizvodnje sistema.

Podrobnosti še niso znane Predstavniki Hidrie, ki so medije o pogodbah obvestili danes, bodo več podrobnosti o njihovem vplivu na poslovanje družbe pojasnili v petek.

Marca so v družbi že pojasnili, da so v preteklih dveh mesecih med drugim sklenili tudi za več kot 200 milijonov evrov pogodb za dobavo avtomobilski in motociklistični industriji med letoma 2016 in 2022, vendar podrobnosti zaradi zaupnosti niso razkrivali.

Pogodba tudi s Francozi Februarja je Hidria med drugim sklenila za več kot 25 milijonov evrov vredne pogodbe na področju motociklistične industrije. Izdelke, ki jih bodo vgrajevali v prihodnje modele premijskih blagovnih znamk od leta 2016 naprej, so v celoti razvili v Tehnološkem parku Hidrie v Kopru, kjer jih bodo tudi izdelovali.

Sklenili so tudi pogodbo s francoskim proizvajalcem avtomobilov PSA Peugeot Citroen, vredno 30 milijonov evrov, v okviru katere mu bodo dobavljali ogrevalne svečke.

V začetku leta je družba z bankami sklenila tudi dogovor o pogojih finančnega prestrukturiranja. Prestrukturiranje in nove pogodbe jim bodo, kot je pred tedni ocenil izvršni direktor Hidrie Iztok Seljak, omogočile, da bodo prihodke od prodaje z lanskih približno 250 milijonov evrov v prihodnjih letih povečali na 350 milijonov evrov letno, 80 milijonov evrov pa bodo lahko namenili za investicije v zmogljivosti in razvoj.

Ne spreglejte