Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 2. 2021,
10.55

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Android Auto Android Google Ford

Torek, 2. 2. 2021, 10.55

3 leta, 3 mesece

Google postaja Fordov partner prihodnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Ford puma | Ford je izboljšal delovanje svojih večopravilnih enot v zadnjem času, a v nekaterih elementih še zaostajajo za konkurenco. | Foto PRIMA

Ford je izboljšal delovanje svojih večopravilnih enot v zadnjem času, a v nekaterih elementih še zaostajajo za konkurenco.

Foto: PRIMA

Google že nekaj časa širi svoj imperij v avtomobilsko industrijo, svoj vpliv pa bo sedaj razširil še s pomočjo Forda. Ameriški podjetji sta začeli unikatno strateško partnerstvo, ki bo pomagalo Fordu izboljšati digitalno povezljivost v in med njihovimi avtomobili.

''Ford nadaljuje z eno največjih transformacij v zgodovini podjetja s pomočjo elektrifikacije, povezljivosti in samodejne vožnje. Google in Ford stopata skupaj in ustvarjata center inovacij, ki bo dostavil superiorno izkušnjo našim kupcem in moderniziral naš posel,'' je ob sklenitvi sodelovanja povedal Jim Farley, izvršni predsednik Forda.

Od leta 2023 Fordovi avti z Androidom

Kaj natanko prinaša to sodelovanje? V prihodnjih šestih letih bo Ford moderniziral svoje poslovanje  − ne le avtomobile, temveč tudi način, kako V prihodnjih šestih letih bo Google pomagal Fordu modernizirati svoje poslovanje in hkrati posodobiti digitalno "pamet" njihovih modelov. | Foto: Reuters V prihodnjih šestih letih bo Google pomagal Fordu modernizirati svoje poslovanje in hkrati posodobiti digitalno "pamet" njihovih modelov. Foto: Reuters podjetje posluje. Pri tem mu bo pomagal Google in njegove storitve v oblaku. Pri Fordu bodo skupaj s tehnološkim velikanom optimizirali upravljanje podatkov za izboljšanje funkcionalnosti dobavne verige in podporo za stranke. Servisi in oddelek za podporo strankam bodo lahko lastnike njihovih avtomobilov v realnem času obvestili o potrebnih popravilih ali pa imeli ciljno usmerjeno trženje.

A kupci bodo najbolj veseli prihoda večopravilne enote, ki jo bo poganjal Googlov operacijski sistem Android. Googlov vpliv bo v avtomobilih viden od leta 2023 dalje, vozniki pa bodo lahko uporabljali Googlove zemljevide, glasbo, asistenta in druge spremljajoče storitve. Partnerstvo bo prineslo tudi posebne aplikacije in storitve, ekskluzivne za Fordova vozila.

Ali bo to sodelovanje pospešilo tudi prihod tehnologije za samovozeča vozila, ni jasno, a glede na besede Farleyja, bodo skupaj očitno razvijali tudi to. Pri Fordu vsekakor ne želijo zamuditi priložnosti, Google s podjetjem Waymo že lep čas razvija te tehnologije in je pri tem zelo uspešen.

 

Ne spreglejte