Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 10. 2021,
8.13

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Natisni članek

policija Francija Alpina

Sobota, 23. 10. 2021, 8.13

2 leti, 6 mesecev

Alpine A110

Francoski policisti so dobili nove avtomobile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Renault alpine A110 | Alpine je z A110 takoj pridobil številne simpatije, očitno pa je navdušil tudi ministra za notranje zadeve, ki jih je naročil kar 26 za francosko policijo. | Foto Renault

Alpine je z A110 takoj pridobil številne simpatije, očitno pa je navdušil tudi ministra za notranje zadeve, ki jih je naročil kar 26 za francosko policijo.

Foto: Renault

Francoska policija nadaljuje z nadgradnjo in modernizacijo svoje flote vozil. Tako je francoski notranji minister potrdil, da so kupili 26 športnih avtov alpine A110, ki bodo pomagali policistom pri zahtevnejših policijskih nalogah, predvsem pa bodo svoje delo opravljali na avtocestah po državi.

Z novimi alpine A110 bodo zamenjali zdaj že kar stare modele megane RS, ki so jih v uporabo dobili leta 2011. Čeprav dvosedežni A110 ni tako praktičen kot megane, bodo z njim lažje lovili prekrškarje in reševali težave na francoskih avtocestah.

Pred šestdesetimi leti so že lovili prekrškarje z A110

A110 poganja 1,8-litrski štirivaljni motor z 185 kilovati, ki pospeši od 0 do 100 kilometrov na uro v 4,5 sekunde in doseže maksimalno hitrost 250 kilometrov na uro. Francoski policisti bodo v roke dobili vstopno različico z manj moči, a očitno nekaj deset "konjev" več in posledično višja cena nista upravičila nakupa dražjega A110S.

Francoski policisti ne bodo prvič sedli za volan A110. V šestdesetih letih so namreč za svoje naloge uporabljali originalni A110. Ta je bil še manjši kot novodobna reinkarnacija, na katero bodo pri specialistih Durisotti vgradili policijske luči, sireno in posebno opremo.

"Ta vozila bodo policiji omogočala intervencije na avtocestah, kjer so hitrosti višje, za povečevanje varnosti v prometu ali za policijske misije - na primer pri misijah, povezanih s preprodajo mamil," je ob slavnostnem nakupu povedal Gérald Darmaninnotranji minister.

Kot poročajo mediji, bi lahko francoska policija še poglobila sodelovanje z Alpine. V prihodnjih mesecih in letih nameravajo lansirati še svoj prvi športni terenec in štirivratno limuzino.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Actu Auto (@actu.auto.fr)

Ne spreglejte