Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Sreda,
5. 10. 2016,
11.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Ford Mustang

Sreda, 5. 10. 2016, 11.49

6 let, 6 mesecev

Ameriška ikona živi dvojno življenje

Ford mustang: zakaj se internet norčuje iz ameriške ikone? #video

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Ford mustang

Ford mustang, ameriška avtomobilska ikona, živi dvojno življenje. V enem je pionirski mišičnjak in junak zanesenjakov, v drugem pa tragična ikona, iz katere se splet norčuje. Poglejte, zakaj.

Zakaj se internet norčuje iz njega?

Ne sodimo, le izpostavljamo trend, iz katerega se redno norčujejo tudi ustvarjalci tako imenovanih "meme" fotografij. To so komični kolaži več različnih fotografij z jasnimi in kratkimi napisi, ki lastnikom mustangov sežejo v srce. | Foto: Ne sodimo, le izpostavljamo trend, iz katerega se redno norčujejo tudi ustvarjalci tako imenovanih "meme" fotografij. To so komični kolaži več različnih fotografij z jasnimi in kratkimi napisi, ki lastnikom mustangov sežejo v srce.

Ford mustang, klasična ameriška avtomobilska mišica, je verjetno najslavnejši avtomobil na svetu. Je ikona, brez katere bi bila zlata knjiga avtomobilizma revnejša za enega najbolj kultnih avtomobilov vseh časov. To je le ena njegova plat.

Druga plat ga prikazuje kot tragikomičnega junaka, epicenter nesrečnih dogodkov s skupnim imenovalcem – neveščim voznikom, ki stopalko za plin drži za trenutek predolgo. Stabilnostna elektronika je seveda popolnoma izklopljena. Pravijo, da so srečanja lastnikov hitrih avtomobilov običajno dogodki brez prometnih nesreč, vse dokler se ne prikaže tisti z mustangom.

YouTube – zakladnica trčenj mustangov

Verjetno gre pri vsem skupaj za naključje, a kratek skok v neskončno luknjo YouTuba hitro razkrije številna trčenja mustangov. Poleg neveščega voznika imajo čisto vsa eno skupno točko – način, ki pripelje do nesreče, včasih celo do trčenja z ljudmi.

Zakaj se to zgodi?

Vrstni red je približno takšen: speljevanje, do konca pohojen plin, zdrs zadka v eno smer (voznik je situaciji še kos), nepričakovan zdrs zadka v drugo smer, ki je posledica predolgega držanja plina. Za asfaltni ples je krivo prepozno in prepočasno vrtenje volana v nasprotno smer, stvar uide izpod nadzora in sledi trk.

Ne spreglejte