Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Četrtek,
30. 6. 2016,
8.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Športni Avtomoto Ford

Četrtek, 30. 6. 2016, 8.45

6 let, 6 mesecev

Ford GT '66 heritage edition – spomin na boleč dan za Ferrari #video

Ford GT '66 heritage edition – poklon legendi za vsaj 360 tisoč evrov

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
ford GT 66 heritage edition | Foto Ford

Foto: Ford

Ford je zavihal rokave in še vedno svežemu superšportniku fordu GT že namenil posebno grafično podobo v poklon dominiranju na dirki v Le Mansu leta 1966. Cena od okoli 360 tisoč evrov naprej.

Leto 1966 je bilo dobro leto za Ford

zmaga forda na dirki le mans 1966 | Foto:

Starejši dirkaški navdušenci ga v spominu nosijo predvsem zaradi neverjetno dominantne predstave na bržkone najzahtevnejši vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa, kjer so bili prvi trije avtomobili, ki so prečkali ciljno črto, fordi GT 40 mark II.

Če vprašate rdeče iz Maranella, je bil to eden najhujših športnih porazov v njihovi zgodovini. Zmagovalni dirkalnik, ki so ga pred kratkim prodali za okoli 20 milijonov evrov, sta vozila Bruce McLaren in Chris Amon.

Spomin na zmago kot sol na rano za Ferrari

V čast zgodovinske predstave je Ford pripravil posebno izvedbo GT '66 heritage edition v sijajni ali mat zunanji barvi shaddow black z značilnima črtama, ki sta v trenutku zmagoslavja postali nesmrtni.

Privlačen paket bo petičnega kupca razvajal še z dodatki iz kompozitnih materialov, na pokrovu motorja bo številka 2, Fordovi oblikovalci so mu namenili tudi posebna 20-palčna platišča lakirana z mat prosojnim lakom in črnimi maticami. Ponudbo (med drugim) dopolnjuje tudi posebna identifikacijska ploščica s serijsko številko. | Foto: Ford Privlačen paket bo petičnega kupca razvajal še z dodatki iz kompozitnih materialov, na pokrovu motorja bo številka 2, Fordovi oblikovalci so mu namenili tudi posebna 20-palčna platišča lakirana z mat prosojnim lakom in črnimi maticami. Ponudbo (med drugim) dopolnjuje tudi posebna identifikacijska ploščica s serijsko številko. Foto: Ford

ford GT '66 heritage edition | Foto: Ford Foto: Ford

Ferrari klonil tudi letos

Ob pogledu na izreden superšportni primerek se bo nedvomno kolcalo tudi dirkalnemu moštvu Risi Competizione iz ameriškega mesta Houston, ki dirka pod pokroviteljstvom Ferrarija. Zakaj? Ford jih je z novo generacijo dirkalnika, zasnovanega na cestni različici zveri, ki jo vidite na fotografijah, na letošnji 24-urni dirki Le Mansa v svojem razredu GTE Pro ponovno premagal, zmagi pa dodal še tretje in četrto mesto.

Ne spreglejte