Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
30. 4. 2015,
8.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 30. 4. 2015, 8.42

6 let, 6 mesecev

"Floyd Mayweather me je poklical sredi noči, novega bugattija je hotel v 12 urah"

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Boksar Floyd Mayweather je velik ljubitelj avtomobilov presežnikov, ki si jih kot najbolje plačani športnik lahko privošči. Njegove zahteve so izziv tudi za prodajalca avtomobilov, ki z njim posluje.

Prodajalec luksuznih, redkih in prestižnih avtomobilov

Obi Obeke prav gotovo ni tipičen avtomobilski prodajalec. V Nigeriji rojeni Američan se je specializiral za prodajo luksuznih in eksotičnih avtomobilov, na svoj seznam strank pa mu je uspelo dodati najbrž najbolj zaželeno. Boksarski šampion Floyd Mayweather je velik ljubitelj avtomobilov najrazličnejših presežnikov, obenem pa si lahko privošči, da jih kupuje z gotovino.

Obeke je Mayweatherju tako prodal že 39 avtomobilov. Med njimi so bili trije bugatti veyroni, ki so skupaj vredni 6,2 milijona ameriških dolarjev, in ferrari enzo za 3,2 milijona dolarjev.

Ameriški boksar je v začetku leta objavil fotografijo svojega voznega parka, vrednost katerega lahko ocenimo na okrog 44 milijonov ameriških dolarjev. Boksarski šampion stoji poleg zasebnega letala gulfstream V, ki stane okrog 38 milijonov, pred njim pa so parkirani še štirje bugattiji veyroni, najhitrejši serijski avtomobili na svetu, dva ferrarija 458 spiderja, lamborghini aventador, porsche 911 turbo S in ferrari 599 GTB.

Mayweather ga je poklical sredi noči, novega veyrona je hotel v dvanajstih urah

"Floyd me je takrat poklical ob treh ponoči in mi dejal, da potrebuje novega buggati veyrona v dvanajstih urah. Takoj sem vstal, skočil pod prho in si zbistril mislil, nato pa sem bil že na poti v pisarno. Hitro sem preveril, kje bi lahko dobil novega veyrona, in se tja odpravil s prvim jutranjim poletom. V enajstih urah, torej uro pred rokom, je Obeke Mayweatherju že osebno pripeljal novega veyrona. Boksar se je nato z njim odpravil na trening pred pomembnim boksarskim obračunom. Hitri in ekskluzivni avtomobili so zanj pač del imidža.

Bugatti veyron v Obekejevem prodajnem salonu:

" 11 HOURS " @doctorbugatti #MayPac #bugattiveyron #lasvegas #mayweatherunlimited

A photo posted by FUSION LUXURY MOTORS (@fusionluxurymotors) on

Video - Obi Obeke o sodelovanju z boksarskim prvakom

Nigerijec se je šolal v Švici

Danes 53-letni Obeke je avtomobile v preteklosti prodal tudi drugim zvezdnikom, med njimi Arnoldu Schwarzeneggerju. Svojo kariero je začel kot prodajalec chevroletov leta 1987, nato pa je delal še v predstavništvih Mercedes-Benza, Lexusa, BMW, Ferrarija in Maseratija. Za tem je odprl lastno družbo Fusion Luxury Motors, kjer je zdaj solastnik.

Prvi posel z Mayweatherjem mu je uspel pred šestimi ali sedmimi leti, ko je delal v prodajnem salonu Ferrarija. Takrat je svoji poznejši redni stranki prodal dva ferrarija.

Ne spreglejte