Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
4. 10. 2016,
13.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Torek, 4. 10. 2016, 13.50

6 let, 6 mesecev

Koliko vas bo stal Jankovićev električni taksi?

Električni golf na klic: po Ljubljani in okolici ceneje kot s taksijem?

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Električni volkswagen e-golf LPP Ljubljana | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

LPP, ki v prestolnici skrbi za javni avtobusni promet, testno uvaja prevoz na klic z električnimi vozili Eurban. Storitev, za katero župan trdi, da ni taksi, bo glede na predlog cenika, poslanega v mestni svet, cenovno precej zanimiva in konkurenčna taksistom. Električni golf naj bi vas na klic pobral in odpeljal že za od 1,2 evra dalje.

Prevoz na klic v okviru javnih prevozov LPP od 1,2 do 7,2 evra

Predlog cenika bo v presojo dobil mestni svet, prevozi na klic, ki jih bo začel ponujati Ljubljanski potniški promet, pa naj bi po tem stali 1,2 evra, če bodo potniki prevoz naročili skladno z vnaprej objavljenim voznim redom in na natančno določeni avtobusni progi, oziroma 7,2 evra, če bodo to storitev uporabili kot taksi. Prevoz nezložljivih koles na avtobusu bo stal 2,4 evra, poroča Dnevnik.

LPP z električnimi avtomobili na klic izboljšuje izkušnjo javnega prometa:
Ljubljana prva na svetu s floto električnih avtomobilov v službi javnega prevoza

Taksi, ki ni taksi …

Ljubljanski župan je na predstavitvi projekta, ob prevzemu flote dvajsetih novih električnih e-golfov, dejal, da Eurban ni taksi služba, temveč storitev prevoza na klic, ki je del javnega prometa. Ti električni golfi bodo med drugim zagotavljali tudi mobilnost na tistih progah, kjer avtobus v določnem obdobju dneva ali ob koncih tedna z ekonomskega vidika ni najbolj učinkovit. Ta storitev bo na razpolago vsem, župan Janković pa poudarja, da bo ključna razlika med taksi prevozom po mestu in storitvijo na klic, ki jo bo ponujal LPP, predvsem v kakovosti.

Ljubljanski župan poudarja, da bo potnik že vnaprej natančno vedel, po kateri trasi se bo peljal na cilj, da bodo avtomobili čisti, da se v njih ne bo kadilo, da bo plačilo povsem transparentno, brez presenečenj, skladno z objavljenim cenikom in enako za vse. V primeru potrjenih cenikov storitve bo LPP-taksi precej konkurenčen klasičnim taksi prevozom po Ljubljani in okolici. | Foto: Jure Gregorčič Ljubljanski župan poudarja, da bo potnik že vnaprej natančno vedel, po kateri trasi se bo peljal na cilj, da bodo avtomobili čisti, da se v njih ne bo kadilo, da bo plačilo povsem transparentno, brez presenečenj, skladno z objavljenim cenikom in enako za vse. V primeru potrjenih cenikov storitve bo LPP-taksi precej konkurenčen klasičnim taksi prevozom po Ljubljani in okolici. Foto: Jure Gregorčič

Bo Eurban razjezil taksiste?

Upora taksistov se Janković ne boji, saj pravi, da je mesto določilo najvišjo ceno in da vsak lahko vozi po ceni, ki mu od te meje navzdol še ustreza. Med svojim mandatom je, kot pravi, taksistom večkrat predlagal, da pripravijo odlok po svoji meri, ki bi naredil red v njihovih vrstah. Tega niso bili sposobni narediti in se dogovoriti med seboj, trdi Janković. Tudi zato prihaja prevoz na klic, ta pa bo naredil konec kroženju po Ljubljani z namenom večjega računa za potnika, ki sedi v taksiju in mesta ne pozna.

Pet korakov za preizkus "car sharinga" v Ljubljani: od registracije do iskanja, vožnje in plačila

Najem avtomobila v Parizu ceneje kot v Ljubljani: izkušnja Slovenca, ki se po velemestu vozi za 120 evrov na leto

Kako deluje nova storitev prevoza na klic Eurban?

Poudarki:

Plačilo za potovanje bo mogoče poravnati z urbano ali mobilnim telefonom. | Foto: Jure Gregorčič Plačilo za potovanje bo mogoče poravnati z urbano ali mobilnim telefonom. Foto: Jure Gregorčič LPP uvaja prevoz na klic z električnimi vozili Eurban, v ta namen pa so kupili 20 Volkswagnovih e-golfov. Poleg prevoza na klic je nova storitev, s katero spodbujajo vključevanje uporabe koles v javni prevoz. LPP uvaja prikolico za prevoz 20 koles, ki bo namenjena prevozu organiziranih skupin kolesarjev v povezavi z avtobusnim prevozom.

Uporabo storitve prevoza na klic Eurban je treba napovedati najmanj dve uri prej.

Prevoz na klic bo kot del ponudbe javnega potniškega prometa nadziral dežurni prometnik, ki nadzira izvajanje javnega avtobusnega prometa.

Telefonska številka za klic je 051 240 240 ali 01 58 22 555, potrebo po storitvi pa lahko potniki sporočijo tudi na elektronski naslov eurban@lpp.si. Ob sporočitvi potrebe po prevozu mora uporabnik navesti vstopno postajo in termin.

Prva proga, kjer je storitev testno uvedena, je proga 26 (Tuji Grm-Mali Lipoglav). Na podlagi spremljanja odzivov potnikov se bodo na LPP odločili o vključevanju preostalih prog v storitev Eurban.

Osnovno storitev bodo potniki plačali po ceniku mestnega potniškega prometa. Cena (od 1,2 do 7,2 EUR), ki še ni dokončno potrjena, bo enotna za celotno območje MOL. Plačilo za potovanje bo mogoče z urbano ali mobilnim telefonom.

Ne spreglejte