Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
4. 8. 2017,
7.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

4

Natisni članek

Volkswagen golf

Petek, 4. 8. 2017, 7.28

6 let, 7 mesecev

Dve leti pred novim golfom: dobil bo 48-voltno napetost, evolucijo oblikovanja …

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

4

Herbert Diess, predsednik znamke Volkswagen, razkriva prve podrobnosti naslednje generacije svojega prodajnega prvaka golfa. Kljub poudarjeni elektrifikaciji znamke bo klasični golf ostal osrednji proizvod največjega evropskega proizvajalca avtomobilov.

To je obstoječa generacija Volkswagnovega golfa, ki bo svojo naslednico dobila čez dve leti. | Foto: Gregor Pavšič To je obstoječa generacija Volkswagnovega golfa, ki bo svojo naslednico dobila čez dve leti. Foto: Gregor Pavšič

Volkswagen bo novo generacijo golfa predvidoma predstavil čez dve leti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. "Čeprav bomo imeli takrat tudi že prvi električni avtomobil ID, ki bo z njim dimenzijsko primerljiv, bo golf ostal naš osrednji produkt," je za britanski Autoexpress povedal Herbert Diess, predsednik znamke Volkswagen.

Golf tudi kot mehki hibrid

Pred golfom so morda največje spremembe v njegovi 43-letni zgodovini. Tehnično bo namreč v nekaterih različicah postal tako imenovani mehki hibrid. Kot klasični hibrid (oznaka GTE) je golf sicer na voljo že v obstoječi generaciji.

Kot prvi volkswagen bo dobil sistem 48-voltne napetosti, tudi Diess pa od tega hibridnega sklopa pričakuje veliko. Avtomobil bo prav tako izhajal iz nadgrajene modularne platforme MQB, s čimer ga bodo v Wolfsburgu olajšali za okrog 70 kilogramov.

Na področju motorjev bosta osrednji izbiri predvidoma 1,5-litrski bencinski in novi 1,5-litrski dizelski motor. Ta bo zamenjal dizelski motor z 1,6 litra delovne prostornine.

Podobno kot arteon bo imel tudi novi golf svoje ime izpisano na sredini zadka, tik pod logotipom Volkswagna. | Foto: Jure Gregorčič Podobno kot arteon bo imel tudi novi golf svoje ime izpisano na sredini zadka, tik pod logotipom Volkswagna. Foto: Jure Gregorčič

Nov položaj napisa golf

Glede zunanjosti bo novi golf prinesel le oblikovalsko evolucijo, ki se bo predvidoma izražala v nižje postavljenem pokrovu motorja in v nekoliko ožjih žarometih ter zadnjih lučeh. To bo torej naslednja stopnja oblikovanja Volkswagnove znamke, ki ji je smernice že letos nakazala limuzina arteon. Napis golf se bo iz desnega kota prestavil na sredino zadka, tik pod Volkswagnov logotip.

Več sprememb lahko pričakujemo v notranjosti avtomobila, ki bo predvsem na armaturni plošči in sredinski konzoli še bolj usmerjena v digitalno zasnovo. Diess napoveduje, da bodo še več fizičnih gumbov prestavili v digitalni sredinski zaslon.

Ne spreglejte