Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
31. 3. 2018,
6.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

Natisni članek

dobrodelni dogodek reli

Sobota, 31. 3. 2018, 6.00

6 let

Dragićev dres in avtomobilisti prinašajo fantu novo roko

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

Za potrebno protezo za mladega Jakoba iz Črnega Vrha nad Idrijo so organizatorji dobrodelne akcije zbrali že dobro polovico sredstev. Med drugimi je z dresom pristopil Goran Dragić, svoje bodo z uradnim nedeljskim testiranjem dodali tudi slovenski vozniki relija.

Jakob je pri štirih letih zaradi nesreče ostal brez spodnjega dela svoje desne roke. | Foto: Jakob je pri štirih letih zaradi nesreče ostal brez spodnjega dela svoje desne roke.

Zbiranje sredstev za novo protezo

Za dobrodelno akcijo stoji skupina Partymakers iz Črnega Vrha nad Idrijo, ki je želela pomagati svojemu mlademu sokrajanu Jakobu. Ta je namreč pri štirih letih ostal brez desne roke, ustrezna proteza pa stane okrog 25 tisoč evrov. Z zdajšnjo na primer ne more premikati prstov. Do zdaj so zbrali že polovico potrebnih sredstev. V nedeljo zvečer bodo organizirali še zabavo s ciljem dodatnega zbiranja dobrodelnih prispevkov, sicer pa bodo sredstva zbirali še do 1. maja.

Na testiranju bo s peugeotom 208 R5 prisoten tudi aktualni državni prvak v reliju Rok Turk. | Foto: Gregor Pavšič Na testiranju bo s peugeotom 208 R5 prisoten tudi aktualni državni prvak v reliju Rok Turk. Foto: Gregor Pavšič

Dres košarkarskega zvezdnika in avtomobilski šov

Na akcijo se je odzval tudi košarkar Goran Dragić, ki bo prispeval svoj dres, domači avtomobilski navdušenci pa bodo pripravili poseben dirkaški dan pred uvodom v novo državno prvenstvo v reliju.

"S pobudniki akcije smo prijatelji, zato smo se odločili tudi za avtomobilski dodatek. Na delu hitrostne preizkušnje relija Idrija v Zadlogu bomo namreč v nedeljo popoldne organizirali uradno testiranje pred novim državnim prvenstvom v reliju. Del prijavnin bomo namenili dobrodelni akciji zbiranja sredstev," nam je povedal Andrej Čuk, organizator dirkaškega dela dobrodelne akcije.

Prijavljeni vozniki relija za nedeljsko testiranje v Črnem Vrhu nad Idrijo:

Na 1,9 kilometra dolgi progi (dostop neposredno po cesti skozi Zadlog) bo predvidoma nastopilo 12 dirkalnih avtomobilov oziroma voznikov, med njimi tudi državni prvak v reliju Rok Turk z atraktivnim peugeotom 208 R5.

Rok Turk – peugeot 208 R5
Aleks Humar – peugeot 208 R2
Denis Mrevlje – peugeot 208 R2
Blaž Podlesnik – peugeot 208 R2
Samo Golob – renault clio williams
Matija Koritnik – renault clio R3
Andrej Čuk, peugeot 208 R2 in renault clio 1,4
Miha Podobnik – VW polo
Tadej Dessardo – citroen C2 R2
Franci Božič – škoda fabia
Igor Pokorn – VW polo
Primož Kačič – MG ZR 105
Ne spreglejte