Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
28. 2. 2020,
11.38

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

3

Natisni članek

Avtosalon Ženeva 2020 Koronavirus

Petek, 28. 2. 2020, 11.38

4 leta, 1 mesec

Avtomobilski salon v Ženevi 2020

Odločitev je padla: ženevski avtosalon bodo morali odpovedati

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

3

Avtosalon Ženeva 2019 | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Švicarske oblasti so zaradi koronavirusa prepovedale organizacijo dogodkov z več kot tisoč udeleženci, zato bo predvidoma odpovedan tudi avtomobilski salon v Ženevi.

Prepoved organizacije dogodkov z več kot tisoč udeleženci je zapovedalo švicarsko zdravstveno ministrstvo. Odločitev so sprejeli danes in je začela nemudoma veljati, trajala pa bo vsaj do 15. marca. To bo očitno onemogočilo tudi izvedbo avtomobilskega salona v Ženevi, kjer je bilo že vse pripravljeno za največji evropski tovrstni avtomobilski dogodek.

Koronavirus je že povzročil odpoved svetovnega kongresa mobilnosti v Barceloni in odpoved avtomobilskega salona v Pekingu. Pet pred dvanajsto je negotova tudi usodna avtomobilskega salona v Ženevi, ki je globalno najpomembnejši tovrstni dogodek v Evropi. Organizatorji so sporočili, da bodo danes, v petek, sporočili dokončno odločitev o usodi dogodka ob Ženevskem jezeru, ki se sicer v torek in sredo začenja z novinarskimi dnevi. Prihodnji četrtek bi se morala vrata razstavišča Palaexpo odpreti tudi za javnost.

Šest primerov koronavirusa v Švici: organizatorji salona čakajo napotke zdravstvenih organizacij

Švicarske oblasti so včeraj potrdile že šest primero koronavirusa v Švici, eden od obolelih pa prihaja prav iz okolice Ženeve. Švica je trenutno razglasila rumeni alarm, ki omogoča nemoteno vsakdanje življenje, a na novo odkriti primeri bi bili lahko povod za rdeči alarm.

Organizatorji salona so včeraj zvečer napovedali, da bodo danes še enkrat ocenili celoten položaj glede izvedbe prireditve. Pri tem so v neposrednem stiku s švicarsko zdravstveno organizacijo, ki daje ključne napotke glede izvedbe javnih dogodkov. Med udeleženci salona so novinarji in predstavniki znamk z vseh celin, kar z vidika virusa prinaša precejšnje tveganje za nadaljnjo širitev. Organizatorji so sicer napovedali številne preventivne ukrepe in napotke obiskovalcem.

Udeležba bo v vsakem primeru močno okrnjena

Ženevski avtomobilski salon je bil že tako deležen odpovedi številnih proizvajalcev, zaradi koronavirusa pa bodo tudi drugi razstavljavci zdaj močno omejili število svojih predstavnikov na razstavišču. V Ženevo tako ne bo odpotoval predsednik Ferrarija Louis Camilleri, prav tako ne predstavniki Bremba – ti imajo sedež v Lombardiji, ki je bila do zdaj eno od osrednjih žarišč izbruha koronavirusa. Udeležbo je odpovedal Harman, neuradno tudi kitajski proizvajalec z evropskimi apetit Byton.

Ne spreglejte