Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
10.16

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,28

1

Bugatti

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 10.16

6 let, 10 mesecev

Bugatti niniette – luksuzna jahta, ki nadgradi superšportni avtomobil chiron #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,28

1

Bugatti niniette | Foto Bugatti

Foto: Bugatti

Bugatti skupaj z družbo Palmer Johnson predstavlja prvo izmed treh načrtovanih jaht, ki povzemajo oblikovalski slog njihovega superšportnega avtomobila chirona. Najmanjša med tremi jahtami se imenuje niniette, po morju pluje s hitrostjo do 80 kilometrov na uro in s popolnim razkošjem razvaja dva potnika.

Kot superšportni avtomobil dobi še svojo pomorsko izvedbo

Bugatti ima s superšportnikom chironom enega najbolj ekskluzivnih avtomobilov na svetu, zdaj pa temu lepotcu na štirih kolesih dodaja še prvo izmed treh načrtovanih luksuznih jaht. Bugatti je predstavil 20 metrov dolgo jahto z imenom niniette 66, ki navdih za obliko jemlje prav iz dobrih dveh milijonov evrov vrednega chirona.

Ime jahte Niniette je vzdevek Lidie Bugatti, hčerke ustanovitelja družbe Ettoreja Bugattija. Francoski proizvajalec bo izdelal tri jahte, ki bodo dolge od 20 do 24 metrov.

Priložnost za razvajanje na krovu te luksuzne jahte. | Foto: Bugatti Priložnost za razvajanje na krovu te luksuzne jahte. Foto: Bugatti

Na krovu džakuzi in celo ognjišče

Bugatti je jahto razvil s proizvajalcem Palmerjem Johnsonom. Na voljo bo le 66 primerkov jahte, za katero cene uradno še niso objavili. Pred dvema letoma so naznanili možnost začetne cene najmanjše jahte pri več kot 1,5 milijona evrih.

Jahta je sicer namenjena dvema potnikoma in članu posadke, ki lahko na krovu uživajo v popolnem luksuzu in izbranih materialih od ogljikovih vlaken in usnja do dodatkov iz lesa. Na krovu ima jahta celo čisto pravi džakuzi in celo ognjišče. Gostom so v bivalnem delu na voljo dodatna udobna sedišča.

Po morski gladini s hitrostjo do 80 kilometrov na uro

Jahta omogoča hitrosti do 44 vozlov oziroma 80 kilometrov na uro. V notranjosti se skriva spalnica z iztegljivo posteljo, velikim televizijskim zaslonom in dodatki v slogu Bugattijevih supešportnih avtomobilov. Med temi je tudi povsem avtomobilski volan za krmarja.  

Krmilo v obliki avtomobilskega volana spominja tudi na ekskluzivnost chirona, naslednika bugatti veyrona. | Foto: Bugatti Krmilo v obliki avtomobilskega volana spominja tudi na ekskluzivnost chirona, naslednika bugatti veyrona. Foto: Bugatti

Razkošje se nadaljuje tudi v podpalubju jahte, ki je dolga 20 metrov.  | Foto: Bugatti Razkošje se nadaljuje tudi v podpalubju jahte, ki je dolga 20 metrov. Foto: Bugatti

Ne spreglejte