Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
30. 3. 2017,
11.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Floyd Mayweather Koenigsegg

Četrtek, 30. 3. 2017, 11.47

6 let, 6 mesecev

Boksar Floyd Mayweather bo za pet milijonov prodal ekskluzivnega koenigsegga

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Boksarski šampion Floyd Mayweather bo prodal koenigsegga CCXR trevito, enega najbolj ekskluzivnih avtomobilov na svetu in največjega posebneža svojega bogatega voznega parka.

Floyd Mayweather ob svojem lepotcu, ki ga je kupil sredi leta 2015. | Foto: Floyd Mayweather ob svojem lepotcu, ki ga je kupil sredi leta 2015.

Do zdaj eden najboljših boksarjev in najbolje plačanih športnikov na svetu Floyd Mayweather je znani ljubitelj najdražjih in najbolj luksuznih avtomobilov. Pred dvema letoma je za 4,8 milijona dolarjev (4,4 milijona evrov) kupil tudi ekskluzivnega koenigsegga CCXR trevito. Pri Koenigseggu so nameravali izdelati tri, zaradi kompleksnosti postopkov pa so naposled na cesto spravili le dva taka avtomobila.

Vrhunske zmogljivosti in ekskluzivna barva, ki to dejansko ni

Avtomobil poganja 4,8-litrski motor V8 (749 kilovatov oziroma dobrih tisoč "konjev"), ki pospeši do sto kilometrov na uro v manj kot treh sekundah, mejo 200 kilometrov na uro doseže v dobrih devetih sekundah, najvišja hitrost pa znaša kar vrtoglavih 410 kilometrov na uro. Mayweather bo zdaj ta avtomobil prodal, cena pa ni znana. Predvidoma se bo gibala vsaj okrog pet milijonov dolarjev (4,6 milijona evrov).

4,2 metra dolg superšportnik tehta 1.280 kilogramov, v njem pa je prostor za dva potnika. Streho je mogoče zložiti in pospraviti pod sprednji pokrov. Največja posebnost trevite je njena barva, ki pa to dejansko ni. Gre namreč za surov karbon v beli barvi, ki zagotavlja poseben barvni učinek.

Obstajata le dva primerka avtomobila. Poleg Mayweathra naj bi ga imel še bogataš iz Ženeve v Švici. | Foto: Obstajata le dva primerka avtomobila. Poleg Mayweathra naj bi ga imel še bogataš iz Ženeve v Švici.

Slovo od najbolj ekskluzivnega avtomobila svoje zbirke

Američan avtomobila prav gotovo ne prodaja zaradi finančnih težav, saj je njegovo premoženje ocenjeno na okrog 340 milijonov dolarjev. Prav omenjeni koenigsegg je bil najbolj ekskluziven avtomobil njegove zbirke, v kateri so tudi bugatti veyron, različni ferrariji (med njimi tudi enzo), lamborghiniji, rolls-roycei in podobno.

Video: Mayweathrov voznik Bruce Miller predstavlja vozni park zvezdnika:

Ne spreglejte