Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Ponedeljek,
25. 7. 2016,
9.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Natisni članek

Športni Avtomoto BMW

Ponedeljek, 25. 7. 2016, 9.06

6 let, 6 mesecev

BMW: Bavarci izdelal najhitrejšega M5 do zdaj

BMW: to je najhitrejši M5 vseh časov

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

BMW M5 competiton edition | Foto BMW

Foto: BMW

BMW M5 je prestopil v ekskluzivni klub 600. Toliko "konjev" so mu namreč namenili strokovnjaki oddelka M. Posebna izvedba, ki so jo poimenovali kar "competition edition", bo že skoraj absurdni številki 600 "konjev" dodala še 700 njutonmetrov navora in pospešek do stotice v 3,9 sekunde. Izdelali jih bodo le 200.

Najhitrejši M5 bo imel 600 "konjev"

BMW M5 competiton edition | Foto: BMW Foto: BMW

BMW-jev M oddelek je ponovno presegel samega sebe in nenasitnim zanesenjakom ponudil najmočnejšega serijskega M-a vseh časov. Iz 4,4-litrskega, 8-valjnega twin turbo srca so s prilagajanjem delovanja turbopolnilnikov in nekaterih drugih motornih optimizacij namesto 560 izvlekli kar 600 "konjev", navor pa s 680 povečali na 700 njutonmetrov.

Seveda je sprememba motornih zmogljivosti tam z namenom – bistvo imena "competition package" je namreč v dodatnih prilagoditvah podvozja, ki bodo pisane na kožo najzahtevnejšim voznikom, tistim, ki jim vozne zmogljivosti običajnega M5 niso bile dovolj.

Posebnež bo centimeter bliže tlom, blažilniki, vzmeti in stabilizatorji so nastavljeni čvrsteje, izboljšanim voznim lastnostim pa je prilagojeno tudi delovanje aktivnega M diferenciala. | Foto: BMW Posebnež bo centimeter bliže tlom, blažilniki, vzmeti in stabilizatorji so nastavljeni čvrsteje, izboljšanim voznim lastnostim pa je prilagojeno tudi delovanje aktivnega M diferenciala. Foto: BMW

Bolj popustljive bodo tudi virtualne uzde

Športna limuzina bo z voznikom jasneje komunicirala tudi zaradi bolj povednega krmiljenja, najdrznejši pa bodo veseli dodatnih optimizacij stabilnostne elektronike, ki bo pustila še nekaj več svobode, preden zagrabi virtualne uzde.

Naredili jih bodo le 200!

BMW M5 competiton edition | Foto: BMW Foto: BMW

M5 competition package bo omejen na ekskluzivnih 200 primerkov – sto od teh bo v "carbon black", sto pa v "mineral white" barvi. Posebna so tudi 20-palčna platišča, karoserijo pa bodo popestrili različni dodatki – na primer zadnji difuzor iz kompozitnih vlaken, črni ledvički in stranski reži z napisom M5 competition v sijoči črni barvi. Številčno omejenost posebne edicije bo poudarjala tudi kabina, kjer bodo številni napisi "M5 competition 1/200".

Kokpit M5 izstrelka, ki bo brez dvoma postal zaklad zbirateljev, je znotraj skoraj popolnoma črn, iz 1200-vatnih zvočnikov pa bodo prihajali z Bang & Olufsen obogateni decibeli. | Foto: BMW Kokpit M5 izstrelka, ki bo brez dvoma postal zaklad zbirateljev, je znotraj skoraj popolnoma črn, iz 1200-vatnih zvočnikov pa bodo prihajali z Bang & Olufsen obogateni decibeli. Foto: BMW

Ne spreglejte