Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2015,
14.29

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

BMW Bacek Jon advertorial

Sreda, 27. 5. 2015, 14.29

2 meseca, 1 teden

BMW serije 2 Gran Tourer zna zabavati otroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kolikokrat ste med vožnjo slavili vsako sekundo, ko ste bili bližje končnemu cilju? Saj poznate to: otroci na zadnjih sedežih, vpitje, prepir, vsake tri sekunde vprašanje: "A smo že tam?"

Potovanje z avtomobilom ne poteka vedno tako, kot smo načrtovali, saj nas lahko presenetijo razmere na cesti, naše počutje ali pa počutje sopotnikov. Največkrat se zgodi, da so najmlajši sopotniki tudi najbolj zahtevni, saj so nepredvidljivi, potrebujejo ogromno dodatne opreme, da jih lahko zaposlimo in ugodimo vsem njihovim potrebam.

Preseneti nas lahko njihova nenadna lakota, huda žeja in neustavljiva želja po igranju. Vmes se prikrade še potovalna slabost ... Vsakemu staršu bi neskončno odleglo, če bi se našla dobra vila in z dotikom čarobne paličice spremenila prej opisan prizor v ta: mir, tišina, vsake toliko otroški smeh ... Ko bi imeli deset rok ter nekaj pomočnikov, bi bila vožnja veliko bolj brezskrbna.

Če se želite res posvetiti vožnji, morate poskrbeti za to, da imajo otroci dovolj dela, sicer se boste med vožnjo morali ukvarjati predvsem z njimi, kar pa seveda nikakor ni priporočljivo.

Ko že govorimo o družinskih potrebah …

Mlade družine na vsako pot z avtomobilom vzamejo toliko opreme in hrane, da je vsak izlet, pa naj bo v Trento ali na Gardsko jezero, videti, kot bi se odpravljali na nekajdnevno potovanje po Evropi. Zato je prostor v avtomobilu vrednota, ki kotira visoko na lestvici. Večja kot je družina, bolj je zaželen. Če imamo tri majhne otroke, bi radi vozili avtomobil, ki bi nam omogočal, da v drugo vrsto sedežev brez težav pripnemo tri otroške sedeže. Če pa jih imamo pet, pa se moramo spogledovati z avtomobili večjih dimenzij, ki spominjajo že skoraj na kombije. A se kombijem vsekakor lahko izognemo.

Izbrati moramo avtomobil, ki ima v tretji vrsti klop z dvema sedežema, kamor prav tako lahko pripnemo dva otroška sedeža.

Igranje brez meja

Dober voznik je tisti, ki zna poskrbeti tudi za potnike v zadnjih klopeh. Mlade družine zato s seboj vedno jemljejo dovolj pripomočkov za igro med vožnjo. Le tako bodo vprašanje "Ali smo že prišli?", nerganje in tarnanje zmanjšani na minimum.

Otroci lahko s seboj vzamejo vse za potapljanje ladjic, križce in krogce ter vislice. Vedno so dobrodošli tudi trpežne kartonke in plišaste igrače ter plastični avtomobilčki, ki otroka zamotijo z domišljijsko igro. A kam to postaviti, da se ne bo vse zgubilo med sedeži?

Ko nam še vedno ne uspe zamotiti pobalinov

Kljub vsem igračam, ki smo jih nakopičili na zadnjih sedežih, še vedno nismo dosegli mirnega vzdušja, ki je tako nujno za varno vožnjo. Otroci so še vedno glasni, med njimi potekajo boji za igrače in nikakor ni videti, da bodo kaj kmalu zaspali.

Takrat nas rešijo stare dobre elektronske naprave. Skoraj ni bolj učinkovitega pripomočka, ko je treba otroku preusmeriti pozornost in končati neskončno trmarjenje. Nikakor ne smemo imeti slabe vesti, da nismo dovolj dobri starši, če otrokom za igro ponudimo elektronske naprave. Pravzaprav se velikokrat izkaže, da so s pravo izbiro igric in aplikacij zelo koristne za razvoj otrokove radovednosti. Ne samo da si bomo odpočili ušesa in živce, tudi manj slabosti bo.

Z igro do boljšega počutja vseh

Prednost, da otroke zamotimo, ni le v tem, da jih umirimo, ampak jim tudi zaposlimo možgančke, ki bodo pozornost preusmerili drugam. Posledično bodo tako občutili manj nelagodja med vožnjo, ki nekatere, žal, pesti. BMW serije 2 Gran Tourer je zasnovan tako, da je njegova lega na cesti zelo stabilna, manj je nagibanja, kar je velik plus za tiste, ki so nagnjeni k slabostim.

Še en trik za preusmerjanje pozornosti! Pazite le, da se voznik ne pridruži. Zaradi velikega strešnega panoramskega okna namreč, ki bo ob sončnem dnevu, v dežju, ponoči v družbi lune ali ob sneženju, vedno znova "predvajal" drugačen program. Otroci ga lahko s pomočjo domišljije sprejmejo kot pomemben del dogajanja med vožnjo.

Ne spreglejte