Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
14. 10. 2015,
14.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BMW Športni Avtomoto

Sreda, 14. 10. 2015, 14.31

8 let

BMW M2 coupe: V Sloveniji bo 20 tisoč evrov cenejši od BMW M3

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
BMW napoveduje svoj novi vstopni model v svet vozil M. Bavarskega športnika odlikujejo kompaktnost, široki koloteki in odlično razmerje med močjo motorja in maso vozila.

Pogon na zadnji kolesi ostaja

BMW M2 coupe je naslednik športnega vozila BMW serije 1 v različici M, obenem pa neposredni tekmec vozil, kot so mercedes-benz A45 AMG, audi RS3 sportback in cayman.

BMW je s tem razširil ponudbo športnih vozil podznamke M, saj bo novi M2 predstavljal nov vstopni model v svet bavarskih športnikov. V primerjavi z nekaterimi tekmeci se M2 coupe vendarle bistveno razlikuje, saj so pri BMW ostali zvesti pogonu na zadnji par koles.

Omeniti velja, da je do zdaj ljubitelje hitrih "dvojk" BMW razveseljeval z izvedbo M 235i. Video prispevek o vožnji s tem manj zmogljivim bratom pravega M-a, si lahko pogledate spodaj.

Razmerje med močjo in maso skoraj enako kot pri mercedesu A45 AMG

Avtomobil poganja trilitrski šestvaljni motor. Za razliko od podobnega motorja v BMW M3 (in BMW M4) ima ta le en turbinski polnilnik z dvojnimi lopaticami, si pa z njim deli določene elemente (bati, izpušni sistem …).

Motor zmore 365 "konjev" pri 6.500 vrtljajih v minuti, kar je 60 "konjev" manj kot pri BMW M3, adut vozila pa bo vseeno razmerje med močjo in maso. M2 coupe ima namreč maso 1.452 kilogramov, kar pomeni 244 "konjev" na tono vozila.

Skoraj enak izkoristek ima tudi konkurenčni mercedes-benz A45 AMG. Motor bo zagotavljal 465 njutonmetrov navora, voznik pa bo lahko s funkcijo overboost količino navora povečal na 500 njutonmetrov od 1.450 do 4.750 vrtljajev v minuti.

Do sto kilometrov na uro v 4,3 sekunde

Do sto kilometrov na uro bo BMW M2 coupe z ročnim menjalnikom pospešil v 4,5 sekunde, s samodejnim menjalnikom in sistemom launch control pa je čas še za dve desetinki sekunde boljši.

V primerjavi s klasičnim BMW serije 2 ima različica M coupe več dodatnih zunanjih novih oziroma predelanih elementov, ki zmanjšujejo upor za pet odstotkov in vzgon za 35 odstotkov.

Ne spreglejte