Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 4. 2014,
13.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BMW Športni Avtomoto

Ponedeljek, 7. 4. 2014, 13.02

8 let, 1 mesec

Bavarci razkrili brezstrešni izstrelek za na cesto in dirkališče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
BMW M4 cabrio, BMW-jevev najnovejši brezstrešni športnik bo kuštral lase vse do elektronsko omejenih 250 kilometrov na uro. Do sto v 4,4 sekunde, do zgoraj brez v dvajsetih.

Zgovorna bula na pokrovu motorja

BMW nadaljuje širitev palete športnih M srednjega razreda. Obljublja, da tudi najsodobnejša reinkarnacija kabrioleta odraža tako dih znamke kot predhodnikov, novinec pa naj bi znal bolj kot kadarkoli prej združevati dva svetova – dirkaškega in cestnega.

Skladno s tradicijo tudi kabriolet M4 poudarja vročekrven značaj mojstrsko usklajenih komponent, za katerimi stoji ustvarjalni talent bavarskih genijev z občutkom za adrenalin. Mišičasta pločevina z značilno bulastim pokrovom motorja dodatno podpihuje sposobnosti zmogljivega pogonskega agregata.

430 "konjev" za 4,4 sekunde do sto

Šestvaljna pljuča prisilno polni turbotehnologija, ki tudi s sposobnostjo vrtenja nad sedem tisoč vrtljajev obljublja občutke atmosferskih strojev.

Na zadnji kolesni par je prek ročnega ali samodejnega, dvosklopčnega menjalnika mogoče prenesti 431 "konjev" in 550 njutonmetrov navora, za pospešek do sto potrebuje 4,6 oziroma 4,4 sekunde – odvisno od izbire menjalnika.

Na sto kilometrov naj bi porabil 8,8 litra goriva.

Lažji in ojačan s karbonom

S 1.750 kilogrami je za 60 kilogramov lažji od predhodnika. Shujševalno kuro je omogočila obsežna uporaba aluminijastih komponent, BMW pa nadaljuje tudi vse pogostejšo integracijo tako imenovanih umetnih mas, ojačanih s karbonskimi vlakni.

Zvočna izolacija tridelne kovinske streha naj bi bila močno izboljšana, odpiranje in zapiranje naj bi pri hitrostih do 18 kilometrov na uro trajala malenkost dlje od dvajsetih sekund.

Tako imenovani zračni šal, ki pri vožnji pri nižjih temperaturah greje vratova potnikov, je serijski. Prostornina prtljažnega prostora je 370 oziroma 220 litrov, odvisno od položaja strehe.

Kabina je v veliki večini prenesena iz limuzinskega M3 in kupejevskega M4, električna regulacija sedežnega položaja je serijska, BMW pa je v vzglavnike integriral tudi osvetljeni logotip M.

Ne spreglejte