Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 3. 2016,
5.42

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Citroën Tovorni Avtomoto

Sreda, 30. 3. 2016, 5.42

7 let, 11 mesecev

Avtomobilska nostalgija malo drugače, z zgodbo: citroën berlingo 'andré ♥ colette!'

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Citroën in modno trendovski Colette sta se srečala z zgodovino z dvema citroënoma | Foto Citroën

Foto: Citroën

Ideja se zdi duhovita in izvirna, čeprav v osnovi ni povsem nova ali sploh prva: avtomobilski Citroën in modno trendovski Colette sta se srečala z zgodovino z dvema citroënoma.

Trend, trend, nostalgija, trend, …

Citroëna na teh straneh ni treba posebej predstavljati. Avtomobilskim manj znan je Colette, trendovska modna trgovina oblačil in dodatkov po sodobnem načelu 'brick-and-click' (izraz, ki označuje hkrati klasično prodajo v poslovalnici in spletno prodajo), med drugim pa so poznani tudi po tem, da v svojem butiku prodajajo več kot 100 vrst ustekleničenih vod.
Trendovski želi biti vse bolj tudi Citroën, zato so iz arhiva potegnili dostavnik na osnovi spačka 2 CV AZU, ki so ga izdelovali med leti 1954 in 1963, ter lani predstavljeni prenovljeni berlingo z električnim pogonom. Trend, trend, trend, …

Malo sprememb in veliko natančnega dela za prikupen rezultat

Obe vozili so zaupali Alexandru Malvalu in 'njegovemu' (pravilno pa: Citroënovemu) oblikovalskemu oddelku, ki sta obe vozili nevsiljivo in diskretno postavila na skupni imenovalec. Oba sta bela, oba imata nežne okraske v modri barvi in oba imata na vratih modro dvojno strešico  s številko: 65 na 2 CV AZU za 65 let legendarnega spačka (predstavljen leta 1950 na salonu v Parizu) in 20 na berlingu za … Seveda za 20 let berlinga (predstavljen leta 1996). Oba dostavnika sta predstavljena kot službeni vozili trgovine Colette in ker je ta, še celo v primerjavi z berlingom, dokaj mlada, so prosili likovnega umetnika Steva Pitocca, da na 2 CV AZU nariše logotip te blagovne znamke, kot bi bil videti leta 1950. Starček bodo krasil butik Colette na 213, rue Saint-Honoré v Parizu, električni berlingo pa bo tudi v resnici opravljal delo dostavnika za Colette.

Avtomobilski starodobnik, sodoben avtomobil, trendovski butik, Pariz, Citroën, Colette in njihova rdeča nit – 'andré ♥ colette!'

V obdobju po drugi svetovni vojni je Citroën razvil malo dostavno vozilo 2CV AU , ki je bil zares uporaben delovni pripomoček. Zelo hitro je požel veliko uspeha in rok dobave je bil lahko tudi do 6 let! Leta 1996 je Citroën premierno predstavil Berlinga in znamka je s tem, kot trdijo Francozi, postala izumitelj segmenta družinskih enoprostorcev. Glede na to, da je izhajal iz sveta gospodarskih vozil, lahkih dostavnikov, je berlingo znal in zna združevati praktičnost in udobje.

Ne spreglejte