Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
7. 9. 2016,
13.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Audi Avtosalon Pariz 2016

Sreda, 7. 9. 2016, 13.22

6 let, 6 mesecev

Audija A5 in S5 sportback: daljša medosna razdalja za užitke voznika ali udobje potnikov?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Audi je dvojčkoma A5 sportback in S5 sportback namenil manj opazne zunanje popravke in ju napolnil z zadnjimi tehničnimi novostmi iz Ingolstadta. Avtomobila sta tudi lažja in varnejša.

Novi audi S5 sportback - Nemci ga bodo uradno predstavili na avtomobilskem salonu v Parizu. | Foto: Audi Novi audi S5 sportback - Nemci ga bodo uradno predstavili na avtomobilskem salonu v Parizu. Foto: Audi

Novi audi A5: drzen nemec, ki želi postati ikona


Tako kot kupe je tudi sportback nastal na platformi MQB V Nemčiji bo A5 sportback stal vsaj 37.800 evrov. | Foto: Audi V Nemčiji bo A5 sportback stal vsaj 37.800 evrov. Foto: Audi

Oblikovno sta nova audija A5 in S5 sportback podobna pred kratkim predstavljeni novi generaciji kupeja A5. Na sprednjem delu izstopajo šestkotna maska motorja, rahlo zavita zgornja linija žarometov in še nekaj manjših oblikovnih popravkov.

Avtomobila sta tako kot kupe nastala na platformi MQB. Medosno razdaljo so podaljšali za šest centimetrov, dolžino notranjosti pa za 1,1 centimetra. Avtomobil tako v notranjosti teoretično ponuja več prostor za potnike. Zaradi nove platforme in uporabe lahkih materialov bo nova generacija tudi do 85 kilogramov lažja. Prostornina prtljažnika bo znašala 480 litrov.

Zadek audija S5 sportback je v znamenju športnosti. | Foto: Audi Zadek audija S5 sportback je v znamenju športnosti. Foto: Audi

V prometni gneči bo pospeševal in zaviral sam

Vstopni modeli bodo imeli v notranjosti osnovni sedempalčni digitalni zaslon, najbolje opremljene različice avtomobila pa 8,3-palčni zaslon in dodatno 12,3-palčno digitalno armaturno ploščo. Med dodatno opremo je tudi avdiosistem z 19 zvočniki. Tako kot že nekateri drugi audiji bosta imela tudi A5 in S5 sportback možnost samodejne vožnje (pospeševanje in zaviranje) v prometni gneči do hitrosti 65 kilometrov na uro.

Notranjost audija A5 sportback ... | Foto: Audi Notranjost audija A5 sportback ... Foto: Audi

..., in audija S5 sportback. | Foto: Audi ..., in audija S5 sportback. Foto: Audi

V Nemčiji bo stal vsaj 37.800 evrov

Motorji bodo enaki kot v kupejevski izvedbi. Vstopni model g-tron bo poganjal dvolitrski motor TFSI, enak motor bo na voljo še v dveh močnejših različicah, kot dodatek pa Audi ponuja še trilitrski bencinski motor V6. Na dizelski strani ponudbe bosta na voljo dve zmogljivostni različici dvo- in trilitrskega turbodizelskega motorja. Moč motorjev sega od 140 do 210 kilovatov.

Moč se bo na sprednji ali na vsa štiri kolesa prenašala prek ročnega šeststopenjskega menjalnika, sedemstopenjskega dvosklopčnega menjalnika DSG ali osemstopenjskega samodejnega menjalnika.

Audi bo dvojec predstavil na avtomobilskem salonu v Parizu. Osnovna cena v Nemčiji bo za A5 sportback znašala 37.800 evrov, S5 sportback pa bo stal vsaj 62.500 evrov.

Audi A5 sportback | Foto: Audi Foto: Audi

Audi A5 sportback | Foto: Audi Foto: Audi

Ne spreglejte