Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2020,
1.54

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

5

Natisni članek

najem avtomobila bugatti chiron Bugatti Koenigsegg

Nedelja, 1. 11. 2020, 1.54

3 leta, 5 mesecev

Astronomski lizing: obrok tudi do 60 tisočakov na mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

5

Koenigsegg CCXR trevita | Za marsikoga je nakup več kot milijon evrov vrednega superšportnika prevelik zalogaj, zato se raje odloči za večletni najem. A tudi ta možnost kar dobro izprazni denarnico. | Foto Koenigsegg

Za marsikoga je nakup več kot milijon evrov vrednega superšportnika prevelik zalogaj, zato se raje odloči za večletni najem. A tudi ta možnost kar dobro izprazni denarnico.

Foto: Koenigsegg

Na svetu sta le dva Koenigseggova modela CCXR trevita in eden je zdaj na prodaj v Kaliforniji. Čeprav bi si mislili, da se bodo zanj zbiratelji stepli, očitno ni tako, zato je prodajalec ponudil možnost najema avtomobila. Poleg 650 tisoč dolarjev (555 tisoč evrov) pologa za petletni najem bo moral najemnik vsak mesec plačati še 24 tisoč dolarjev (20 tisoč evrov) najemnine.

Avtomoto Naj ga izdelajo? Do 400 kilometrov na uro potrebuje le 12 sekund. #video

Najemnik bo tako po petih letih najema za uporabo plačal neverjetnih 1,44 milijona dolarjev (1,23 milijona evrov), k temu znesku je treba dodati še 650 tisočakov pologa in še vse davke. Pri prodajalcu Luxury Lease Partners pa niso razkrili, ali bo lahko najemnik po preteku petih let avtomobil lahko odkupil. Vsekakor je tudi le z najemom namenjen le peščici najbogatejših, ki si lahko obenem privoščijo se stroške redne uporabe.

V primerjavi z bugattijem je to poceni

Očitno so najemi luksuznih in pregrešno dragih superšportnikov postali stalnica, saj je pred nekaj dnevi najemne številke razkril tudi kanal DragTimes na spletnem mediju YouTube. Za najem bugattija chirona je treba namreč mesečno plačati 52.196 dolarjev (44.500 evrov), najem traja tri leta, skupni stroški pa po treh letih znašajo 1,87 milijona dolarjev (1,6 milijona evrov). Najem lahko traja tudi le dve leti, takrat pa se mesečni najemni obrok dvigne na 56 tisoč evrov. Pri francoskem superšportniku je tudi omejeno število kilometrov, na letni ravni jih lahko najemnik naredi le štiri tisoč. Ne smemo pozabiti še na polog, ta bi znašal okoli 300 tisoč evrov.

Pri CCXR treviti kilometri očitno niso omejeni tako kot pri bugattiju. | Foto: Koenigsegg Pri CCXR treviti kilometri očitno niso omejeni tako kot pri bugattiju. Foto: Koenigsegg

Ne spreglejte