Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
8.52

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Renault Nissan Slovenija

Natisni članek

advertorial Renault Nissan Slovenija Renault

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 8.52

2 meseca, 1 teden

Pogovor, ki razkrije vse ključne prednosti Renaultove mreže pooblaščenih servisov

Renault opozarja: zaradi nestrokovnega servisnega posega stranka tudi že ob štiri tisoč evrov!

Vsebino omogoča Renault Nissan Slovenija
Renault Carlos Ghosn | Foto Renault

Foto: Renault

Z vzdrževanjem svojega avtomobila na uradnem servisu se Renaultova stranka izogne vsem nepredvidljivim stroškom, ki bi utegnili nastati za voljo neustreznega vzdrževanja vozila. Renaultov strokovnjak izpostavlja ustrezno strokovno znanje, pravo diagnostično opremo in orodje, ki ga uporabljajo vsi uradni servisi Renaultove mreže. V izogib morebitnim težavam se zato pri vzdrževanju vozila velja izogibati poceni tehničnim bližnjicam za voljo varnosti, nadzora stroškov in zadovoljstva. Vrata strokovnega Renaultovega servisa so zato odprta vsem. Znamo pomagati in vemo, kaj pomeni biti mobilen. 

Po slabi izkušnji nazaj na uradni Renaultov servis

Obisk pooblaščenega servisa Renault je eden od načinov, kako sebi in najbližjim z garancijo zagotoviti največjo mogočo raven varnosti in zanesljivosti, ki jo vaš renault lahko ponudi. | Foto: Renault Obisk pooblaščenega servisa Renault je eden od načinov, kako sebi in najbližjim z garancijo zagotoviti največjo mogočo raven varnosti in zanesljivosti, ki jo vaš renault lahko ponudi. Foto: Renault Renaultove stranke vedo, da obisk uradnega servisa na dolgi rok pomeni zanesljivo mobilnost, napredno in uporabniku prijazno storitev, kjer vsak poseg pomeni tudi garantirano kakovost. 

Seveda je vsakemu lastniku prepuščena osebna izbira kje in na kakšen način bo vzdrževal svoje vozilo in primeri iz prakse kažejo, da se vozniki zaradi takih ali drugačnih izkušenj nemalokrat vrnejo v varno zavetje uradnih serviserjev.

Praksa je namreč ponovno dokazala slabe izkušnje predvsem pri popravilih, kjer je nujna uporaba posebnih diagnostičnih orodij, in popravilih, ki zahtevajo dosledno upoštevanje proizvajalčevih navodil. Prav zaradi tega je pametno vozilo vzdrževati na predpisan način, v tistih delavnicah in servisnih centrih, ki to dosledno upoštevajo in jamčijo za svoje posege.

Najpogostejša napaka pri posegih, ki jih ne opravi izkušeni mehanik z ustreznim, strokovovnim poznavanjem znamke vozila in tehnike je največkrat bodisi napačna diagnoza težave bodisi neupoštevanje pravil, ki se jih držijo uradni serviserji. V takšnih primerih se zlahka pojavijo napake, tovrsten pristop pa seveda utegne pomeniti tveganje za voznika in druge potnike.

Brez natančnega strokovnega znanja o določenem modelu in ustreznih diagnostičnih orodij ne gre

Stranke se pogosto ne zavedajo dejstva, da nemalokrat cenen bližnjice pri vzdrževanju ne vodijo do želelnega cilja. Le ustrezna količina znanja in primerna oprema ter orodje je prava pot za ustrezno popravljanje ali vzdrževanje sodobnih tehnoloških sistemov. V tem primeru gre za vse sisteme, ki zahtevajo kalibracijo s pomočjo tovarniško potrjenih in preizkušenih diagnostičnih orodij. | Foto: Renault Stranke se pogosto ne zavedajo dejstva, da nemalokrat cenen bližnjice pri vzdrževanju ne vodijo do želelnega cilja. Le ustrezna količina znanja in primerna oprema ter orodje je prava pot za ustrezno popravljanje ali vzdrževanje sodobnih tehnoloških sistemov. V tem primeru gre za vse sisteme, ki zahtevajo kalibracijo s pomočjo tovarniško potrjenih in preizkušenih diagnostičnih orodij. Foto: Renault

Popoln primer je kamera, skrita v vetrobranskem steklu, ki skrbno nadzira ali pomeni ključni sestavni del za pravilno in učinkovito delovanje večine aktivno-varnostnih elektronskih pomagal, potem so tu še prilagodljivi tempomat, računalniške krmilne enote zračnih mehov, sistem start/stop …

Kakšni so konkretni primeri?

Na Renaultovih servisih se izognemo dodatnih stroškov, saj z originalnim diagnostičnim orodjem serviserji, ki so ustrezno izobraženi hitro in zanesljivo odkrivajo jedro napak oziroma pravi vzrok okvare. To se je po besedah strokovnjaka Guillaume-Alex Hurel-a največkrat izkazalo pri odpravljanju zahtevnješih okvar ali napak v elektronskih sistemih (kamere, aktivni tempomati…). | Foto: Renault Na Renaultovih servisih se izognemo dodatnih stroškov, saj z originalnim diagnostičnim orodjem serviserji, ki so ustrezno izobraženi hitro in zanesljivo odkrivajo jedro napak oziroma pravi vzrok okvare. To se je po besedah strokovnjaka Guillaume-Alex Hurel-a največkrat izkazalo pri odpravljanju zahtevnješih okvar ali napak v elektronskih sistemih (kamere, aktivni tempomati…). Foto: Renault Nepravilno vzdrževanje vozila lahko zaradi pomanjkanja znanja ali ustreznih dokumentov nepooblaščenega proizvajalca vozilo poškoduje, pravi Renaultov strokovnjak Guillaume-Alex Hurel, ki izpostavlja primer iz prakse:

"Ena od strank je na primer zaradi prižganih opozorilnih lučk svojega renaulta odpeljala v neko cenejšo servisno delavnico. Tam popravila niso dokončali, storitev pa vseeno zaračunali. Za tem se je ista stranka odločila za obisk drugega serviserja, kjer so menjali dve računalniški krmilni enoti, za kateri je seveda bilo treba plačati. Lučke so kljub temu gorele še naprej, zato je mehanik, ki je opravljal poseg vseeno sprejel pametno odločitev in lastnika vozila napotil k uradnemu serviserju, kjer so v vozilo ponovno namestili izvirna računalnika in ju reprogramirali brez zahteve po plačilu."

Vgrajen neoriginalen rezervni del – škoda: štiri tisoč evrov

Drugi primer, ki ga izpostavi Guillaume-Alex Hurel, se navezuje na pomembnost vgradnje originalnega rezervnega dela, saj le ti preizkušeno zagotavljajo tovarniško specificirano obstojnost in se tako lahko izognemo težkim okvaram motorja zaradi manj kakovostnih in nepreverjenih neoriginalnih delov ali celo ponaredkov:

"Stranka se je pri pooblaščenem serviserju oglasila nekaj mesecev za tem, ko je zobati jermen na vozilu menjal nekdo, ki ni natančno poznal tovrstnega posega na avtomobilu. Čez čas je namreč prišlo do mehanske okvare motorja, popravilo pa je stalo več kot štiri tisoč evrov. In razlog? Ne dovolj usposobljen mehanik je preprosto uporabil del, ki ni bil originalen, za piko na i pa ga je še nepravilno namestil, kar je privedlo do okvare glave motorja, batov in ventilov."

Izognite se nepredvidenim stroškom

Nepravilno vzdrževanje lahko torej privede do nepredvidenih stroškov, ki močno presegajo stroške, ki bi nastali ob obisku pooblaščenega serviserja oziroma teh v nekaterih primerih sploh ne bi bilo. Ob tem pa ne pozabite, da lahko pooblaščeni serviser že z bežnim pogledom opazi neoriginalne dele, še preden sploh začne posegati v vozilo – tako v primeru motorja kot podvozja.

Vsi Renaultovi pooblaščeni servisi so opremljeni s tovarniškim diagnostičnim orodjem. Gre torej za originalni tester za priklop vmesnika za OBD (on-board diagnoza) in ustrezna orodja, prilagojena za vozila Renault in predpisana s standardi Renault. | Foto: Renault Vsi Renaultovi pooblaščeni servisi so opremljeni s tovarniškim diagnostičnim orodjem. Gre torej za originalni tester za priklop vmesnika za OBD (on-board diagnoza) in ustrezna orodja, prilagojena za vozila Renault in predpisana s standardi Renault. Foto: Renault

Ne spreglejte