Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2007,
17.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 23. 11. 2007, 17.44

8 let

"Left-traffic" sredi Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Črni na levi, rdeči na desni, kar je sicer skregano s politično razporeditvijo, še bolj pa z osnovnimi prometnimi načeli o strani vožnje.

Ljubljana je nedavno pridobila nov red v križišču, v katerega morajo udeleženci v prometu pripeljati po svoji levi strani in se pri tem srečevati z nasprotivozečimi, ki mimo njih zapeljejo po desni. Se pravi tako, kot se srečujejo avti v Angliji. Pričakujemo sicer, da se bodo avtorji tega prometnega umotvora zganili, še preden bo počilo z resnejšimi posledicami.

Zakaj torej gre?

Vozila, ki se po spodnjem koncu Kongresnega trga peljejo proti filharmoniji in naprej v Gosposko ulico, se morajo za naravnost postaviti na levo stran vozišča. Vozila, ki se po parkirišču na Kongresnem trgu pripeljejo navzdol proti filharmoniji, lahko zavijajo tudi za 180 stopinj levo okoli parkiranih avtov, pri tem pa se morajo na sicer kratkem odseku ob filharmoniji peljati po skrajni levi strani. S tistimi nasproti se torej srečujejo po angleško! Ni nam jasno, kako se lahko nekdo spomni in uvede "left-driving" sredi Ljubljane. Če se do sedaj še ni zgodilo nič tragičnega, se gotovo bo, ko bodo označbe na vozišču manj vidne (na primer pozimi). Takrat bodo vozniki (iz prvega stavka zgoraj) v dobri veri uporabljali normalno stran vožnje ob desni in nujno treščili v vozilo, ki bo z desne telovadilo okoli parkirišča.

Rešitev je enostavna

In to je tudi nasvet odgovornim. Prometni režim naj ostane v osnovi enak, le nekaj parkirnih mest je treba žrtvovati. Gre za tista parkirna mesta, ki so bližje filharmoniji (verjetno gre za štiri ali največ šest), njihovo površino pa naj se uporabi za tisto polkrožno zavijanje okoli spodnjega dela parkirišča. Tako avtom, katerih vozniki iščejo prazen parkirni boks, ne bo treba riniti v križišče pred filharmonijo, kjer lahko mimogrede pride do trčenja.

Ne spreglejte